18 / 04 / 2024

Ersa Mobilya'dan gayrimenkulde yeşil işbirliği!

Ersa Mobilya'dan gayrimenkulde yeşil işbirliği!

Dünyanın günden güne kirlenmesine dur demek için her sektörden bilinçli temsilciler, yaşanabilir çevrede, yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir yapılar hayata geçirmek için kolları sıvadı.



Türk inşaat sektörü temsilcileri yeşil binalara prestij getiren uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yaparken, mobilya gibi tamamlayıcı sektörlerin sürdürülebilirlik çalışmalarının desteğiyle kriterlere daha kolay ulaşılabileceği ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, Türk mobilya sektöründe ilk kez "Green Good Design"dan 4 ödül birden kazanan ERSA Mobilya da inşaat sektörüyle "yeşil işbirliği" yapan firmalardan… ERSA Mobilya'nın Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, artık çevre duyarlılığına sahip üretimin sektörler için oldukça önem kazandığını ifade ederek, "Sürdürülebilirlik denildiğinde akıllara yalnızca yeşil ya da geri dönüşüm geliyor. Ancak sürdürülebilir çalışma ekonomik ve çevresel olarak bir bütün halinde algılanmalı" dedi. 


Çevrenin önemi yeni anlaşılıyor

Ata, inşaat sektörünün çevresel duyarlılık konusundaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini, çevrecilik konusundaki çalışmaların başarıya ulaşmasında ise sürdürülebilir çalışma yapan mobilya sektörünün büyük önemi olduğunu kaydetti. Ata, "ERSA olarak tamamen sürdürülebilirliğe dayalı fabrikamızda hayata geçirdiğimiz ürünlerle, inşaat sektörüne destek oluyoruz. Aldığımız son ödüller de bu konudaki çalışmalarımızı belgeledi" dedi. Sürdürülebilir alanlar, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar ile iç mekan hava kalitesi gibi kriterlerde yeterli puan alan firmaların sahip olduğu "Leed" ve "Breeam" gibi yurt dışındaki çevreci kuruluşların verdiği sertifikalar inşaat sektöründe kaliteyi artırıyor. Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan sertifikaları almak için belirlenen kriterlere ulaşmak için çalışan inşaat sektörünün yardımına ise yan sektörler koşuyor. 



Sabah


Geri Dön