20 / 04 / 2024

Ertürk Mavuk: Yatırımcıların gözdesi 1+1!

Ertürk Mavuk: Yatırımcıların gözdesi 1+1!

MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk 1+1 dairelerin yatırımcılardan çok talep aldığının altını çizerek yatırım amaçlı konut alımlarında stüdyo ve 1+1'lerin tercih nedeni olduğunu belirtti...





Kurtköy’de Work-Square projesinin inşasına devam eden ve projedeki 1+1 dairelere özellikle yatırımcılardan çok talep aldıklarının altını çizen Mavuk, “Yatırım amaçlı konut alımlarında stüdyo ve 1+1 daireler her zaman daha çok tercih ediliyor. Bu tip dairelerin tercih edilmesinde başlıca iki büyük neden var. Birincisi düşük m2’leri nedeniyle satış fiyatlarının daha kolay ulaşılabilir olması. İkinci neden ise, düşük m2 nedeniyle kiralarının uygun olması ve buna bağlı olarak kiralama taleplerinin yüksek olması, daha kolay kiraya verilebilmesidir. 


Birikimi ile peşinatını ödeyebildiği ve aylık kazancının bir kısmı ile de kredi taksitlerini karşılayabileceği bir konut almak isteyen orta gelir grubu çalışan kesim en büyük alıcı durumunda olduğu için, en çok bu tip daireler ilgi görüyor. Büyük ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikle daha büyük kullanım alanlı daireler az ya da çok her projede yer alıyor. Ama yatırım amaçlı alımlarda her zaman küçük daireler tercih ediliyor” dedi.



MVK YAPI Yönetim Kurulu Üyesi

Ertürk Mavuk



Geri Dön