19 / 04 / 2024

Erzurum New City Konutları için karar çıktı!

Erzurum New City Konutları için karar çıktı!

Erzurum’un 'kanayan yarası' New City için karar çıktı! Önce yarım kalmış bloklar ortadan kaldırılacak, sonra mahkemenin söyleyeceği son söz beklenecek. Kaynak: New City için karar çıktı!



Erzurum’un yakın tarihinin en tartışmalı ve üzerinde en çok konuşulan projelerinden olan Karadayı New City’de artık sona gelindi. Binlerce mağduru olan proje için mahkemeden sökülüp yönünde karar alındı.

Gazete Güncel'de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kararda inşaat halinde olan duran ve binlerce daireden meydana gelen onlarca blok büyük iş makinaları tek tek yıkılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale 10 Eylül’de Erzurum’da gerçekleşecek. Çok sayıda söküm şirketinin katılmasının beklendiği ihale aynı zamanda, ülke genelinde bir defada düzenlenecek en büyük sökümlerden birine imza atacak. 

Kamuoyunda sıkça tekrarlanan, “bu enkaz ortadan kaldırıldıktan sonra yerine ne yapılacak, kim yapacak ve arsa üzerinde hak sahibi olan mağdurların durumu ne olacak” şeklindeki sorular, 10 Eylül’de de net bir cevabı olacak. Çünkü belediye ile ilgili firma arasında karşılıklı açılmış çok sayıda dava bulunuyor. Belediye, 10 Eylül’de yalnızca yarım halde olan inşaatları söktürme hakkını elde edecek. Geri kalan sorunlar ise, hala sürecek olan davaların bitmesiyle çözülecek. Şurası bir gerçek ki, enkaz ortadan kaldırıldıktan sonra söz konusu arsa öylece orada durmayacak. Beş yılı bulan yıkıldı yıkılacak tartışmaları, 10 Eylül’deki ihaleyle sona erecek, ama besbelli ki New City tartışması daha yıllarca sürecek.


Geri Dön