24 / 04 / 2024

Erzurum OSB'de çökmeler yaşandığı iddiası TBMM'de!

Erzurum OSB'de çökmeler yaşandığı iddiası TBMM'de!

Erzurum'da yeni yapılan OSB'de çökmeler yaşandığı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Erzurum'da yeni yapılan OSB'de çökmeler yaşandığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. Cinisli, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Aşağıdaki sorularımın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Cinisli, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Erzurum'da yeni yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde çökmeler yaşandığını bölgeye yapmış olduğum ziyarette üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayım. Bölge içerisinde yer alan fabrikalar ile Doğu Anadolu'nun sanayi merkezi olma ve istihdam sağlama hedefleri Bölgenin son durumu, bu hedeflerden uzaklaşılmasına neden olacaktır.''

Erzurum OSB de çökmeler yaşandığı iddiası TBMM de!

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1. Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesinin inşa edildiği yer nasıl seçilmiştir? Bu alan hazineye mi aittir? 
2. Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi zemin etüdünü hazırlayan ve onay veren firmalar hangileridir? 
3. Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesinin yapım işi ihalesine hangi firmalar katılmıştır? İhaleyi hangi firma kazanmıştır? 
4. Yaşanan çökmelere sebep olan etkenlerin meydana çıkarılması için yapım işini üstlenen, denetimlerde bulunan firmalar hakkında bir soruşturma yürütülecek midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön