19 / 04 / 2024

Erzurum Yakutiye'de metruk binalar yıkılıyor!

Erzurum Yakutiye'de metruk binalar yıkılıyor!

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, valilik ve emniyet müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar ile tehdit oluşturan, suç mahalli olmaya yatkın sahipsiz binalar için yıkım çalışması başlattıklarını söyledi....




Erzurum Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, virane ve metruk binaları yıkmaya devam ediyor. 


Belediye Başkanı Ali Korkut, valilik ve emniyet müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar ile tehdit oluşturan, suç mahalli olmaya yatkın sahipsiz binalar için yıkım çalışması başlattıklarını söyledi. Belediye Başkanı Korkut, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda metruk ve terk edilmiş bina olduğunun altını çizerek “Belediye olarak valilik ve emniyet müdürlüğümüz ile koordineli bu tür binaları tespit ederek yıkımını yapıyoruz. Ekiplerimiz, binayla ilgili çalışma yapıyor, raporlar hazırlanarak bina yıkılıyor. Bu binalar, Emniyet Müdürlüğümüzden gelen bilgiler dikkate alınarak tespit ediliyor. Genellikle terk edilmiş ve suç mahalli olmaya uygun yerler. Binalar yıkıldıkça çevre sakinleri de rahat nefes alıyor.” dedi. Korkut, ilçe sınırları içerisinde çok sayıda benzer yapının olduğunu söyledi. 


Bu arada Bosna Caddesi Gazeteciler Sitesi altında 4 katlı ve terk edilmiş bir bina belediye iş makineleriyle yıkılarak temizlendi.


Yurt Gündemi



Geri Dön