26 / 04 / 2024

Erzurum'da 100 milyon TL'lik atlama kulelerinin pistleri çöktü!

Erzurum'da 100 milyon TL'lik atlama kulelerinin pistleri çöktü!

Erzurum'da düzenlenen 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları için yapılan atlama kulelerinde göçük yaşandı. Kiremitlik tepede, kayakla atlama yarışı antrenmanları için yapılan 5 atlama kulesinden 3'ünün pisti yerle bir oldu...



Erzurum'da 100 milyon TL'lik atlama kulelerinin pistleri, yağmurdan sonra meydana gelen heyelanla yerle bir oldu


Erzurum'da düzenlenen 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları için yapılan atlama kulelerinde göçük yaşandı. Kiremitlik tepede, kayakla atlama yarışı antrenmanları için yapılan 5 atlama kulesinden 3'ünün pisti yerle bir oldu. Kullanılmaz hale gelen 3 kulenin yanında bulunan 95 ve 125 m'lik kulelerin çevresinde de güvenlik önlemleri alındı. Dün sabah saatlerinde yaşanan küçük toprak kaymalarının ardından akşam saatlerinde kulelerin 3'ünün pisti tamamen çöktü. Kulelerin hali, kasırga sonrası ortaya çıkan manzaraları aratmadı. 


MÜTEAHHİT GÖREVE ÇAĞRILDI 


Yağışlı havalar nedeniyle oluşan heyelan sonucu göçük yaşandığı belirlenen kulelere 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları sonrasında Ruslar talip olmuş, bu talep geri çevrilmişti. 2011 Kış Oyunları öncesinde sporcular bu kulelerde 11 dalda mücadele etmişti. Dünyanın sayılı ülkelerinde bulunan atlama kuleleri için yaklaşık 100 milyon TL harcanmıştı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, inşaatı yapan firmanın 15 yıl garanti süresi olduğunun altını çizerek "İnşaatı yapan müteahhit firma göreve çağrıldı. Seyirci bölümünde de bir çatlak var. Kaymanın neden meydana geldiği inceleme sonunda bizlere aktarılacak" dedi. 


MİLLİ TAKIM KAMP YAPMIŞTI


Kayakla Atlama Milli Takımı 2018 Kış Olimpiyatları'na katılabilmek için kulelerde antrenman yapmıştı. 2 Temmuz'da Erzurum'da kampa giren milli takım sporcularının atlayış yaptığı o kulelerin şimdiki hali, faciadan dönüldüğünü gözler önüne serdi. 


Sabah 





Geri Dön