28 / 03 / 2024

Erzurum'da konut mağdurlarından ruhsat eylemi!

Erzurum'da konut mağdurlarından ruhsat eylemi!

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan ailelerin eylemleri sürüyor..



Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan ailelerin eylemleri sürüyor. Aileler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i kendilerini mağdur etmekle suçluyor, istifaya çağırıyorlar. 


YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Önceki gün yine eylem yapan ve yolu trafiğe kapatan vatandaşlarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen ve Havuzbaşı Meydanfna kadar gelen kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp davul-zuma eşliğinde halay çekti. Kalabalık ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesine tepki gösteren grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. 


YENİ BAŞKAN DURDURDU 

Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012'de İmar İskan Evleri yıkıldı. İhaleyi alan Karadayı Grup tarafından 2 bin konutluk New City Projesi'nin temeli geçen yıl atıldı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Mehmet Sekmen, Erzurum'un en büyük konut projesi inşaatını ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurdu. 


Bugün


Geri Dön