29 / 03 / 2024

new city mağdurları eylem

new city mağdurları eylem

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan ailelerin eylemleri sürüyor..

Erzurum New City 11.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Erzurum Palandöken'de Karadayı İnşaat tarafından hayata geçirilmek istenen ancak ruhsat alınamayınca inşaatı kalan ve 1500 vatandaşın mağdur olduğu New City proje alanı icradan satılıyor. 

Esenyurt konut mağdurları 7 Ağustos'ta toplanıyor!

Aralarında Fi Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı grup 7 Ağustos'ta Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Ukra mağdurları bayram öncesi toplanacak!

Ukra İnşaat tarafından yapımına başlanan ancak tamamlanamayıp Özyurtlar İnşaat'a devredilen Ukra City'nin mağdurları bayram öncesi toplanacaklar.

Esenyurt konut mağdurları 18 Haziran'da protesto yapacak!

Esenyurt konut mağdurları birleşti. Birleşen konut mağdurları 18 Haziran Pazar günü protesto yapacak.

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri mağdurlarından eylem!

Aydın 1. Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen Evleri'nden ev alanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Mağdurlar eylem yaparak evlerinin tamamlanmasını istedi.

Balçova arsa mağdurları halk meclisi kurdu!

Balçova Belediyesi'nden satın aldıkları arsalarına aradan geçen 40 yıllık süreçte imar verilmediği için mağdur olan Balçova Arsa Mağdurları halk meclisi kurdu

Acunkent mağdurları Kısıklı'da eylem yaptı!

Acunkent mağdurları seslerini duyurabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da eylem yaptı.

Ukra mağdurları 11 Haziran'da eylem yapacak!

Sessizliklerini bozan Ukra mağdurları 11 Haziran'da yeni bir eylem yapacak, mağdurlar Ukra'nın kendilerinden istediği fahiş paraları protesto edecek.

Ukra, mağdurlardan fahiş paralar mı istiyor?

Evlerine kavuşma hayalleri gerçek olan Ukra City mağdurları, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na seslenerek, Ukra'nın kendilerinden fahiş paralar istediğini iddia etti.

Kepez'de askeri alan mağdurları tapularını alıyor!

Kepez Fevzi Çakmak ve Kütükçü Mahallerinde askeri alan mağdurlarına tapuları veriliyor. 120 avatndaşlar tapularına kavuşuyor.

Balçova'da arsa mağdurlarından eylem!

İzmir Balçova'da arsa mağdurları eylem yaptı. 14 yıldır verilen mücadelede eylemler sürüyor.

Balçova arsa mağdurlarından Noel baba ve Dalton'lu 1 Nisan eylemi!

Balçova Arsa Mağdurları, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında gösterdi.

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır bekledikleri konutlarını istiyor!

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır evlerini almak için mücadele ediyor. Mağdur grup sesini duyurmak için basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

new city mağdurları eylem Haberi

new city mağdurları eylem

Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk 'New City' projesinden daire alan ailelerin eylemleri sürüyor. Aileler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i kendilerini mağdur etmekle suçluyor, istifaya çağırıyorlar. 


YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Önceki gün yine eylem yapan ve yolu trafiğe kapatan vatandaşlarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen ve Havuzbaşı Meydanfna kadar gelen kalabalık, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp davul-zuma eşliğinde halay çekti. Kalabalık ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesine tepki gösteren grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. 


YENİ BAŞKAN DURDURDU 

Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012'de İmar İskan Evleri yıkıldı. İhaleyi alan Karadayı Grup tarafından 2 bin konutluk New City Projesi'nin temeli geçen yıl...