25 / 04 / 2024

Erzurum'un Yedigöller'i turizme kazandırılıyor!

Erzurum'un Yedigöller'i turizme kazandırılıyor!

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, saklı cannet olarak nitelendirilen Yedigöller'in doğa harikası olduğunu belirterek, "Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma başlatacağız" dedi...



Erzurum Valisi Altıparmak İspir ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve sakli cennet olarak adlandırılan Yedigöller turizme kazandırılacağını söyledi.

Vali Altıparmak, İspir ilçesine 30 kilometre uzaklıkta deniz seviyesinden 3 bin 300 metre yükseklikte bulunan Kaçkar dağlarının doruğundaki Yedigöller'i gezdi. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Altıparmak, yüksek dağların ortasında buzul çanağı içindeki gölleri ziyarete gelenlerin sayısını artırmak gerektiğini söyledi. Vali Altıparmak, Yedigölle^e inebilmek için doğaya uygun taş merpenlerin yapılması gerektiğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

"Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma başlatacağız. 10 kadar gölden küçük olanların küresel ısınma nedeniyle kuruduğunu gördük. Ğöllerin bulunduğu alana güçlükle inilip çıkılılıyor. Bir saat içinde biri kurumuş beş göl gördüm.
Diğerlerini görmek için başka bir zaman geleceğiz. Büyük göller arasında bulunan ve su bağlantısını sağlayan boğaz muhteşemdi. Boğazı mudaka görmek lazım. Yedigöller'i turizme kazandırmalıyız. Hava sıcak olsaydı göle girmek iyi olurdu. Yedigöller harikaydı. Bir kez daha geleceğim." İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu ise Yedigöller'in kaderinin değişeceğine inandığını belirterek, "30 yıldan beri il genel meclisinde görev yapıyorum. Bir kentin kahramanı validir. Valinin istedikleri oluyor istemedikleri olmuyor. Valimizin turizme olan ilgi ve sevgisi nedeniyle Yedigöller'in kaderinin değişeceğine inanıyorum" dedi.
Altıparmak, Moryayla köyünde bulunan etnografya müzesini de ziyaret etti.
Geziye, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İspir Belediye Başkam Osman Çakır da katıldı.

Hürses

Geri Dön