19 / 04 / 2024

Esas Gayrimenkul'ün 2 veliahtı var!

Esas Gayrimenkul'ün 2 veliahtı var!

Şirketlerin devamlılığı için bir sonraki CEO veya yönetim kurulu başkanının iyi yetişmiş olması çok önemli. Gruplar, bunu önceden planlayıp veliahtlarını bu göreve daha sistematik hazırlıyor.



Şirketlerin devamlılığı için bir sonraki CEO veya yönetim kurulu başkanının iyi yetişmiş olması çok önemli. Kurumsal bir yapı oluşturmayı başarmış şirket ve gruplar, bunu önceden planlayıp veliahtlarını bu göreve daha sistematik hazırlıyor. Türkiye'de Koç, Sabancı, Doğan, Akfen gibi büyük grupların öncülük ettiği aile işinden önce dışarıdaki şirketlerde deneyim kazanma modeliyse hala çok yaygın değil. Ancak uzmanlar veliahtların aile işinde çalışmadan önce dışarıda mutlaka deneyim kazanmalarını öneriyor.



Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, Sadıka Sabancı'nın oğlu ve Şevket Sabancı'nın en büyük torunu. Öğrencilik yıllarından itibaren hep çalıştığını söyleyen Köseoğlu, "Ailem bu konuda bizi hep destekledi. Örneğin lise üçüncü sınıfın yaz tatilinde City Farm'ın deposunda çalıştım. Başka bir yaz tatilimde ise Metrocity'deki Teknosa'nın satış katında görev yaptım. O zamanlar tatillerimden yeterince faydalanamadığımı düşünmekle beraber, şimdi bu çalışmalarımın bana önemli deneyimler kattığını ve çok şey öğrendiğimi düşünüyorum" diyor.  Köseoğlu, Londra'da eğitimini tamamladıktan sonra yaklaşık 3 yıl boyunca İngiltere'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden F&C Reit Asset Management şirketinde yatırım analisti olarak çalıştı. Orada İngiltere emlak piyasasını öğrendi. 2009'da Türkiye'ye döndükten sonra Esas Gayrimenkul'ün altyapısını kurmak için 6 ay boyunca ekibiyle çalıştı. Esas Gayrimenkul, Esas Holding'in yükselen değeri oldu. Köseoğlu, "Farklı şirketlerde çalışarak edindiğim deneyimlerden, Esas Gayrimenkul'ü en iyi şekilde yönetmek ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek için faydalanıyorum" diyor. Fethi Kamışlı ise Esas Holding'in bir diğer veliahtı. Erhan ve Emine Kamışlı'nın oğlu olan Fethi Kamışlı, iş yaşamını Londra'da sürdürüyor. Henüz aile şirketinde çalışmaya başlamayan Kamışlı, kariyerinin ilk tecrübelerini şöyle anlatıyor: "18 yaşımdayken Citibank'ın Londra merkezinde varlık yönetimi bölümünde 2 ay staj yaptım. Londra'ya taşınıp F&C Reit adında 8 milyar sterlinlik gayrimenkul portföyü yöneten bir şirkette çalıştım. Daha sonra yine Londra'da A Capital adında gayrimenkul portföy yönetimi yapan bir şirkette görev aldım. Buradaki tecrübelerimden sonra Londra'da bir gayrimenkul portföyü oluşturup bunun üzerinde çalışmaya başladım." 304 



Capital



Geri Dön