25 / 04 / 2024

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.



ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesinin Kızılay'dan geçmesi için öneride bulundu.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre  Ankara  Ticaret Odası’nın (ATO) 28. Dönem 11. Meclis Toplantısı düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki de katılım gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, kantin işletmecilerinin kira artışı sorununa ilişkin bir yönetmelik çıktığını ve yönetmeliğin kantin işletmecilerini rahatlattığını ifade etti. lgili bakanların katılımıyla düzenlenen "TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası" ile ilgili konuşan Baran, "Üretim ve istihdam hepimiz için çok önemli. Hepimiz istihdam seferberliğine destek verelim" ifadelerini kullandı.

Devletin verdiği desteklere ilişkin bilgi sahibi olunması açısından "ATO Devlet Destekleri Bilgilendirme Kitabı" çıkarıldığını söyleyen Baran, Ankara’da yapılmaya başlanılan fuar alanına ilişkin başta ulaşım olmak üzere bir takım sorunlar olduğunu kaydetti.

Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesiyle ilgili konuşan Baran, şunları söyledi: "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz. Bu hattın Ulus-Kızılay’dan başlayıp, Siteler’den, Aydınlıkevler’den, Hasköy’den ve oradan fuar alanı ve havaalanına bağlanmasını arzu ediyorum."


Geri Dön