16 / 04 / 2024

Esenyurt Future Park'ta inşaat çalışmaları devam ediyor!

 Esenyurt Future Park'ta inşaat çalışmaları devam ediyor!

Türkiye'ye akıllı bina sistemleri alanında iddialı olan Hiper Gayrimenkul'un ilk projesi İstanbul Future Park'ta inşaat hızla ilerliyor. 35 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen ve 40 bin metrekarelik satılabilir ve kiralanabilir alanı bulunuyor.



35 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen ve 40 bin metrekarelik satılabilir ve kiralanabilir alanı bulunan karma projede ilk teslimler 2016'da başlayacak.


Hiper Gayrimenkul'un ilk projesi İstanbul Esenyurt'taki Future Park'ta inşaat hızla ilerliyor. 35 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselen karma projede ilk teslimler 2016'da başlayacak. 2013 yılında lanse edildiğinde daire fiyatlarındaki satın alınabilirlik düzeyi dahil bir çok yönüyle tüketicilerin beğenisini kazanan proje bir dönem Ensar Vakfına ait olan arazi üzerinde 1600 u konut iki bin bağımsız bölümden oluşuyor. Future Park'taki gelişmeleri Mehmet Canıtatlı'ya anlatan Hiper Gayrimenkul Genel Müdürü Ümit Velioğlu, finale doğru yaklaştıklarını belirterek, "12 Haziranda otel bloğunun işletmesi için uluslararası bir şirketle protokol imzalayacağız ve basın toplantısı düzenleyeceğiz" dedi. 


DEĞERİNİ KATLADI 

Bölgede bazı inşaat şirketlerinin natamam projeler ürettiğine dikkat çeken Ümit Velioğlu, "Bizde her daire anahtar teslim olacak şekilde tasarlandı. Sadece arzu eden müşterilerimize beyaz eşya ve diğer özel donatılar için fark alınıyor. Projemizin hem inşaat, hem de satış sürecinde iyi bir noktadayız. Bizden daire satın alanlar iki yılda minimum yüzde 100 oranında kazanç sağladı. Mayıs 2013'te gerçekleştirilen lansmanda dairelerin metrekare birim satışı 1.335 liradan başlıyordu. 

48 metrekarelik bir dairenin değeri 80-90 bin lira aralığında iken şimdi 200 bin lira sınırına gelindi. 47 bin lira peşinat ve 36 ay sıfır faizle konut sahibi olmak mümkün. Yeni bir şirket olmamıza rağmen vatandaşın bizleri tanıması, projemize ilgi göstermesinden memnun olduk" dedi. 


SORUNLAR GERİDE KALDI 

Esenyurt'ta 2012-2014 yıllan arasında yaşanan inşaat ruhsatı sorunlarının kendi projelerini de etkilediğini dile getiren Velioğlu, "Hem bu konu, hem de bir önceki inşaat yönetim ekibimizden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir bekleme sürecine girmiştik Karşılaştığımız aksaklıkları spekiile etmek isteyenler oldu. Ama hepsi geride kaldı. Şu anda bloklarımız bir bir yükseliyor. Bu sorumlulukla da projemizi tamamlayacağız" diye konuştu. 


YENİ BİR OTEL 

Beylikdüzü'nün geleceğine güvendikleri için böyle bir projeye imza attıklarını dile getiren Velioğlu, "Bu bölgenin gelişme potansiyeli bizleri heyecanlandırdı. Esenyurt ve Beylikdüzübir sure daha gayrimenkul piyasasında revaçta olacak. Bölgenin en büyük otellerinden birisini 50 milyon dolarlık yatırımla başlatıyoruz. İşletme konusunda uluslararası bir otel zinciri ile anlaştık. Lansmanı gelecek hafta içinde yapmayı planlıyoruz. Müşterilerimizin işletme ortağı yapıyoruz. Otelin lansmanı yapılmadan iki katını sattık" şeklinde konuştu. 


AKILLI PROJE 

Future Parkı bölgedeki diğer projelerden farklı kılan özelliklerine de değinen Velioğlu, "Saltinlerimn rahat edebileceği ve kazançlı çıkacağı bir proje geliştirdik. İnsanı merkeze alarak yürüttüğümüz projede akıllı ev teknolojilerini en kapsamlı şekilde uygulayacağız. Bunu konut içi değil, site geneli bir mantıkla tesis ediyoruz Gün ışığını yüzde 100 alan evlerden güvenliğine, aidatından sosyal donatılarına kadar referansımız olacak bir proje geliştirmek istedik. Projemiz Beylikdüzü'nün en bilinen noktasında yükseliyor. Ulaşımı oldukça rahat. Metrobüs duraklarına yürüme mesafesinde, sağlık ve eğitim kurumlarına yakın bir konumdayız. Akıllı sistemlerle komşular mutfaklarından bile birbiriyle irtibata geçebilecek" dedi. 


Esenyurt'ta gayrimenkul ile ilgili uzun yıllar yaşanan sorunlar artık geride kaldı. Hiper Gayrimenkul Genel Müdürü Ümit Velioğlu, inşaat çalışmalarının sürdüğü Future Park'ta çalışmaların hızla devam ettiğini, 12 Haziran'da projedeki bir otel bloğu ile ilgili uluslararası bir şirketle protokol imzalayacaklarını söyledi. 


Yeni Akit


Geri Dön