23 / 04 / 2024

Esenyurt'ta arsa satışı polemiği!

Esenyurt'ta arsa satışı polemiği!

Necmi Kadıoğlu başkanlığı döneminde Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edilen 25 dönümlük arsanın Esenyurt Üniversitesi'ne satışı gündeme geldi. 



Necmi Kadıoğlu döneminde Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edilen 25 dönümlük arsanın yine Esenyurt Üniversitesi'ne satışı gündeme geldi. 

Gazete Damga'da yer alan habere göre,  konu ile ilgili CHP'lilerden tepki gelirken Belediye Başakanı Ali Murat Alatepe ise ilgili arsanın üniversite alanı olduğunu ifade ederek satışının bu süreçte gündeme gelmeyeceğini belirtti. 

Mülkiyeti belediyeye ait 25 dönümlük arsa 25 yıllığına Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edilmesi ve üniversiteye satışının yapılmasına tepki gösteren CHP Belediye Meclis Grubu bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Sabık belediye başkanı kendisinin ortağı olduğu üniversiteye kamu malını bir anlamda peşkeş çekmiş. Sanki babalarının malını birilerine satacaklarmış. Biz grup olarak olayın takipcisiyiz” ifadeleri yer aldı.

Esenyurt ta arsa satışı polemiği!

ESENYURT İÇİN EN YARARLI OLAN SATILMASI 

İddialara cevap veren Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise “Bu arazi planlarda üniversite alanı olarak geçiyor. Buraya üniversite haricinde hiçbir şey yapılamaz” dedi. CHP'lilerin iddia ettiğinin aksine Necmi Kadıoğlu'nun üniversitenin onursal başkanı olduğunu ifade eden Alatepe, “Bu arsaya ya bir üniversite yaptıracaksınız, ya da satıp elde edilen gelirle Esenyurt'a hizmet edeceksiniz. Şu anda belediye için en yararlı olan satılmasıdır” diye konuştu. Görev süresinin dolmasına sadece 2 ay kaldığını hatırlatan Alatepe, “Bu süreçte gündeme gelmez. Bizden sonra ki iktidar gündeme getirip satışını gerçekleştirebilir” açıklamasını yaptı. 


Geri Dön