26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta sel felaketi: 437 ev hasar gördü!

Esenyurt'ta sel felaketi: 437 ev hasar gördü!

İstanbul Esenyurt’ta bir kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin bilançosu ortaya çıktı. Selde 437 ev, araç ve iş yeri hasarlandı.



İstanbul’da 23 Haziran günü etkili olan yoğun yağış, Esenyurt’ta sel felaketine sebep oldu. Haramidere’nin taşması sebebiyle Esenyurt Pınar Mahallesi’ndeki bir binanın zemin katını su bastı. Suriye uyruklu 3 çocuk kurtarılırken 30-32 yaşlarındaki bir kişi yaşamını yitirdi

Can kaybına sebep olan sel baskınının ilçede oluşturduğu maddi hasar tespit çalışmalarında da sona gelindi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Esenyurt Belediyesi’nin hasar tespit raporuna göre ilçede toplam 437 ev, iş yeri ve araç hasar gördü. 362 konut, 56 işyeri ve 19 araç sel sebebiyle kullanılamaz duruma geldi.

”KÖMÜRLÜK” İSYANI

Can kaybının meydana geldiği sokakta yaşayan bir vatandaş kömürlük olarak yapılan bodrum katlarının, ev olarak kullanılmasına izin verilmesine tepki gösterdi. 

 Esenyurt ta sel felaketi: 437 ev hasar gördü!

Başkan Kemal Deniz Bozkurt da bölgedeki dere ıslah çalışmasını İSKİ ile yapacaklarını belirterek, ”Kurtarılamıyorsa burada yerleşimi yasaklayacağız” dedi.

ISLAH ÇALIŞMASI 2021’DE BİTECEK

Bu arada İBB, Haramidere’de ıslah çalışmalarına başladı. Olay yerinde incelemeler yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, "İBB, bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Haramidere’nin ıslahını yapacak. İSKİ, çalışmalara çarşamba günü başladı. Projeyi Mart 2021 tarihinde bitirmeyi planlıyoruz. 66 milyonluk bir proje ile su taşıma kapasitesi 20 metreküpten 65 metreküpe çıkarılacak. Şimdiki yağışın üç katı yağsa bile dere taşmayacak" diye konuştu.

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'ta dere yatağına imar izni verilmiş!


Geri Dön