26 / 04 / 2024

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ölen eşin mirasının kimlere kalacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, okuyucunun sorusunun her ne kadar eşlerin yarı yarıya malik olması durumuna denk olsa da eşlerin birinin önce vefat etmesinin sağ kalan eşin mirasçılık durumunu değiştirmeyeceğine dikkat çekti.

Eşlerden birinin önce vefat etmesi durumunda, ona ait bütün malvarlığının 4'te 1'i sağ kalan eşe, 4'te 3'ü ise evlatlarına kalıyor. Müşterek çocuk olmayan hallerde ise miras ikinci derece mirasçılara yani eşe, ana-babaya; bunların da olmaması halinde kardeşlere kalıyor.

*****

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

Bu durumda eşin vefat etmesi durumunda malvarlığının yarısına sahip olacağına vurgu yapan Tamer Heper, diğer yarısının ikinci derece mirasçılara kalacağının altını çizdi. İkinci derece mirasçılar: Amca, büyükanne, büyükbaba, dayı, hala, teyze. 

Bu durumda sağ kalan eş, mirasın dörtte üçünün sahibi olur ve gerisi üçüncü derece mirasçılara kalır diyen Heper, bunlardan hiçbiri bulunmuyorsa mirasın tamamı sağ kalan eşe geçer. 

*****

"Okuyucumun sorusundaki gibi eşlerin bir ay ara ile ölmesi halinde önce ölen eşin malvarlığı, sağ kalan eşe bir miktar kalacaktır" açıklamasında bulunan Heper, ne kadar miras kalacağının ise diğer mirasçıların mevcudiyetine bağlı olduğuna dikkat çekti.

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!


Geri Dön