26 / 04 / 2024

Eskişehir-Alpu yolunun yapımı mecliste!

Eskişehir-Alpu yolunun yapımı mecliste!

Eskişehir-Alpu yolunun yapımına başlanmama nedeni TBMM gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir-Alpu yolunun yapımına başlanmama nedenine ve Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolunun ne zaman yapılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''Yıllardır çözülmeyen Eskişehir-Alpu yolunda kazalar olmayan devam etmekte ve birçok vatandaşımız yaşamını yitirmektedir. Söz konusu yolun durumunun netleştirilmesi ve yapımının ne zaman başlayacağı Eskişehir için önem arz etmektedir'' diye konuştu. 

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün soruları: 
1- Eskişehir-Alpu yolu için 2017 yılında gerçekleşen yapım ihalesi sonrasında 2018 yılında yapımına neden başlanmamıştır?
2- Projenin yeniden ele alınacağı belirtilen, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Eskişehir-Alpu yolunun 40 kilometrelik bölünmüş yol yapımı 2018 yatırım programına neden alınmamıştır?
3- Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu 2019 yılında yatırım programına alınmış mıdır ve yapımı ne zaman gerçekleşecektir?


Geri Dön