26 / 04 / 2024

Eskişehir Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi açıldı!

Eskişehir Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi açıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak Eskişehir'de saymakla bitmeyecek çok sayıda kalıcı esere imza attık, daha da devam ediyor" dedi...




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak Eskişehir'de saymakla bitmeyecek çok sayıda kalıcı esere imza attık, daha da devam ediyor" dedi.


Avcı, Yenikent Mahallesi'nde kısa adı "Seramikpark" olan Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, projede emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya, kendisinin de öğretmeni olan merhum mimar Cevat Ülger'in adını, vefa örneği göstererek, müzedeki atölyeye vermesinden dolayı ayrıca teşekkür eden Avcı, öte yandan kentteki bazı alt geçitlere de Ülger'in yanı sıra Hasan Polatkan, Orhan Oğuz, Arif Nihat Asya'nın isimlerinin verildiğini bildirdi. 


Avcı, alt geçitlere verilen isimlerden dolayı Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğüne de teşekkür etti. 


"Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak Eskişehir'de saymakla bitmeyecek çok sayıda kalıcı esere imza attık, daha da devam ediyor" diyen Avcı, etkinliklerin sürdüğünü aktardı. 


Taksim Meydanı'nın 36 bin,  İzmir  Konak Meydanı'nın 44 bin metrekare olduğunu, söz konusu müzenin ise 50 bin metrekare alan üzerine kurulduğuna dikkati çeken Avcı, kentteki eski stadın yeriyle ilgili spekülasyonlara ilişkin ise "Eski stadımızın yeri, inşallah yeni stadımız tamamlandıktan sonra hiçbir yapılaşmaya müsaade etmeksizin, Türk dünyasının en büyük meydanlarından biri olacak. 55 bin metrekareyle Türk dünyasının, Eskişehir'in, Türkiye'nin övüneceği bir meydan olacak" ifadesini kullandı.


Avcı, Sazova'ya da bilim, kültür, sanat merkezi yapacaklarının müjdesini verdi.     


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da "Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük Çağdaş Seramik Açık Hava Müzesi, amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına ve oturma birimlerine kadar geleneksel motiflerle tasarlanarak, özgün mozaik çalışmaları ile Eskişehirlilerin gözlerine ve gönüllerine hitap edecektir" diye konuştu.


Başkan Sakallı ile proje koordinatörü Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sevim de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla hayata geçirilen ve üç etabından ilki tamamlanan park hakkında bilgi verdi.


Konuşmaların ardından Avcı ve açılışa katılanlar tarafından projede emeği geçen akademisyenler ve öğrencilere teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verildi.


AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile belediye başkan adayları, vatandaşların katıldığı program sonunda müzenin açılışı yapıldı. 



AA


Geri Dön