29 / 03 / 2024

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.



İnşaat alanını incelemeden önce yapılan toplantıda Eskişehir Şehir Hastanesi'nin yapımı hakkında bilgiler alan Bakan Avcı, daha sonra işçilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, hastanenin sadece Eskişehir'e değil, bölgeye hizmet vereceğini aktardı. Geçen ay inşaatta hayatını kaybeden işçiyi de anan Prof. Dr. Nabi Avcı, "Daha önce temelini attığımız bin 81 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi'nin son durumunu ilgili arkadaşlardan bilgiler almak için geldik. Çok yararlı bilgilendirici bir toplantı oldu bizim için. Önce ben bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, mühendisinden işçisine, bekçisinden proje çizimcisine kadar herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Tabi bu arda geçen ay bir üzücü hadise de yaşadık. Bu vesile ile de kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burası hızla ilerliyor, fakat gördüğüm kadarıyla Eskişehir kamuoyu burada yükselmekte olan bu büyük eser konusunda yeterince bilgi sahibi değil" dedi.


"Çevre illere de çok ciddi katkısı olacak"


Şehir hastanesinin normalden daha kısa bir sürede tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Bazı temel bilgileri ben de sizle paylaşayım. Burası 20 Ağustos 2015’te sözleşmesi imzalandı. 28 Aralık 2016’da ruhsatı alındı. 30 Aralık 2016’da da yer teslimi yapıldı. Yapım süresi sözleşmeye göre 36 aydı. Fakat arkadaşlarımız büyük bir gayretle, heyecanla inşallah burayı test ve devreye alma işlemleri dışında, 30 Kasım 2017 tarihinde yani bu yılın kasım ayının sonunda bitirmiş olacaklar inşallah. Görüyorsunuz zaten hızla yükseliyor. Bin 81 yataklı bu büyük hastanemizin sadece Eskişehir'e değil, çevre illere de çok ciddi katkısı olacak. Bir bölge hastanesi olacak. Dolayısıyla hem komşu vilayetlere, hem Eskişehir’e, ayrıca bir hareketlilik ve canlılık getirecek. Allah muhtaç etmesin. Ama burası her türlü tedavinin en son imkanlarla, en son teknolojik gelişmelerle verileceği büyük bir sağlık müessesesi olacak. Şimdiden hayırlı olsun inşallah. Biz arkadaşlarımıza tekrar gayretleri için teşekkür ediyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bütün emek veren kardeşlerimize sağlık içerisinde, kazasız belasız, elemsiz, kedersiz olarak eseri nihayete getirmelerini diliyoruz. Sizlere de bu eserin Eskişehir kamuoyu tarafından bilinmesi görülmesi, tanınması ve sahiplenilmesi için yaptığınız, yapacağınız katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum."




Milli İrade


Geri Dön