23 / 04 / 2024

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.



Merakla beklenen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım 2022 verileri resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre işyeri kiralarındaki artış oranı üst sınırı olarak kabul edilen, on iki aylık ortalama TÜFE yüzde 70,36 şeklinde gerçekleşti. 

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Kira artış oranlarıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, özellikle iş yeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını kaydetti.İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında ilk defa artış oranının yüzde 70 seviyesini aştığını dile getirerek, konutlarda ise 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 akşamına kadar yenilenen kira sözleşmelerinde yüzde 25 artış oranı ise sabit uygulandığını dile getirdi. İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı açıklamasında işyeri için de sabit bir oran belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
 


Geri Dön