26 / 04 / 2024

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...



Esnaflara aylık 1000 TL gelir desteği ve 750 ile 500 TL arasında kira desteğinin verileceğinin açıklanmasından sonra gündemde yoğun bir ilgiyle ayrıntılar araştırılıyor. Pandeminin ekonomiyi olumsuz etkilemesinin ardından verilen destekler büyük öneme sahip. 

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

GELİR KAYBI DESTEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Takvim'de yer alan habere göre; yapılması planlanan ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği hakkında Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama yapılmadı. 

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa destek paketiyle gelir kaybı ve kira desteği süresinin uzatıldığını açıkladı. Pandeminin ticari hayatı kötü etkilemesiyle esnaflar için sunulan aylık 1000 TL gelir desteği 750 ve 500 lira arasında sunulan kira desteği süresi uzatıldı. Destek başvuruları e-Devlet'ten gerçekleşebiliyor. 

İstenilen bilgilerin girilmesinden sonra başvuruların durumu ve sonuçlarıyle ilgili bilgi ise www.turkiye.gov.tr adresinde yer alıyor. 

Destekler için başvurular e Devlet sayfasından yapılıyor. Gereli bilgilerin girilmesinin ardından başvuruların durumu ve sonuçlarıyla ilgili gerekli bilgiler www.turkiye.gov.tr adresinde yer alacak.

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

"Gelir Kaybı Desteği" ödemeleri 3 milyar liraya ulaştı

"Gelir Kaybı Desteği" ile ilgili şartlar kapsamında iş yerleri kira olan 160 bin 65 kişiye 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam 250 milyon 518 bin 870 lira kira desteği sunuluyor.

"Ciro Kaybı Desteği" ile yiyecek ve içecek sektöründe faaliyette bulunan 6 bin 798 işletmeye verilen destek tutarı 15 Nisan'dan bu yana 73 milyon 297 bin 105 lira oldu. 

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?


Geri Dön