27 / 04 / 2024

Esta'dan Rusya'ya özel okul projesi!

Esta'dan Rusya'ya özel okul projesi!

Esta, bu defa öksüz ve yetim çocukların eğitim ve yaşam kampüsünü tamamladı. Kampüste yetim ve öksüz çocuklar son teknoloji ile eğitim alırken,özel seçilmiş koruyucu aileler ile kampüste yer alan villalarda yaşamlarına devam edecekler. 



Rusya’da daha önce Krosnodar Stadyumu, Mercedes Fabrikası, Yuri Gagarin Havalimanı ve çok sayıda gökdelen projesine başlayan Türk şirketi Esta, Rusya’nın Irkutsk şehrinde üstlendiği yetim ve öksüzler için eğitim ve yaşam kampusü Irkutsk Smart School’u planlanan tarih olan eylül başında teslimlerini gerçekleştiriyor. Yeni ev sahipleri olan çocuklar ve koruyucu ailelerine verilen kampüs içeriside eğitim hayatına başladı. Esta Yönetimi, kampüste ebeveyn bakımından yoksun, farklı yaş grubundan çocuklar eğitim alırken aynı zamanda koruyucu aileleri ile birlikte yaşayarak hayata en güzel şekilde hazırlanabileceklerinden bahsederek, “Kaliteli eğitim ve mutlu aile ortamını bir arada sunan, dünyanın eğitim ve yaşam alanındaki ilk ve en özel projesini Esta ailesi olarak söz verdiğimiz şekilde teslim etmenin ve bu değerli projenin bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle muhteşem ve anlamlı bir projenin parçası olmaktan Esta olarak gurur ve mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Proje içerisinde yetim ve öksüz çocuklar hem son teknoloji eşliğinde eğitim alırken, hem de komplekste bulunan villalarda koruyucu aileleri ile beraber yaşayabiliyorlar. Rusya’da ve dünyada bir ilk olan eğitim ve yaşam kampusü, Esta’nın Rusya’daki ilklerinden sadece biri. Yine Nisan 2019 yılında da Esta tarafından inşa edilen Rusya’da bulunan ilk Mercedes fabrikasının açılışını da Rus Devlet Başkanı Putin gerçekleştirmişti. Ağustos 2019’da yine Esta’nın inşa ettiği Yuri Gagarin Havalimanı’nın açlışı Putin tarafından yapıldı. 


Geri Dön