19 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerini Bakanlık affetmedi! 29 işletmeye para cezası

Et ve Süt Kurumu'nun taklitlerini Bakanlık affetmedi! 29 işletmeye para cezası

Ticaret Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun unvanı ve logosunu taklit ederek tüketicilerin güvenini kötüye kullanan işletmeleri affetmedi ve idari para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...



'YANILTICI TANITIMLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR'

Konuyla alakalı inceleme ve araştırmalar sonucunda, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde benzer isim ve logolarla faaliyet yürüten işletmeler tespit edildiğini açıklayarak, "Bu sebeple 81 şehir Ticaret İl Müdürlüklerine, bulundukları il mülki idare sınırları içerisinde mezkur duruma ilişkin inceleme ve denetimlerin yapılması talimatı geçilmiştir. Bu kapsamda, Ticaret İl Müdürlükleri ile bulundukları il ve ilçe ekiplerince hali hazırda gerçekleştirilen denetimler sonucunda tüketicilerin güvenini istismar eden ifade ve görsellerle satış ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiği düşünülen 29 adet işletmeyle alakalı olarak Reklam Kurulu'nun nisan ayında olacak olan toplantısında karar verilmesi beklenmektedir. Sonuç olarak, tüketicilerimizi yanıltıcı ya da aldatıcı olan söz konusu reklamlar bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte; gerek şehirlerden gelen şikayet başvuruları ve denetim tutanakları, gerekse basına ve sosyal medya sitelerinde yer alan benzer faaliyetler titizlikle incelenmektedir" denildi.

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

Et ve süt Kurumu'ndan tarım kooperatifle anlaşma! Kıyma 140 TL, kuşbaşı 150 TL!

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön