20 / 04 / 2024

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...



Etel ve Robert Baler boşanmaya karar verdi. Kararın ardından çiftin yaşadıkları Ethem Pertev Yalısı’nın nasıl paylaşılacağı merak konusu olmuştu.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Üstündağ, bugnkü yazısında Etel ve Robert Baler’in boşanma kararı almasından sonra Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nın ne olacağını kaleme aldı. 

İşte Mehmet Üstündağ'ın 'Paylaşılacak bir yalı yok' başlıklı yazısı...

Etel ve Robert Baler’in boşanma kararı almasının ardından, Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları merak konusu oldu. Kimileri taraflardan birinin yalıda oturmaya devam edeceğini öne sürdü, kimileri de yalının 190 milyon liraya satışa çıkarılacağını. Oysa işin aslı başka... Tarihi yalı Baler çiftine değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait.

Roma Plastik’in sahibi Robert Baler’in kalbini şirketinin muhasebecisine kaptırdığını, ilişkisini 1 yılı aşkın süre gizlice devam ettirdiğini ve sonunda eşi Etel Baler’e yakalandığını ilk benden duymuştunuz. 23 yıldır evli olan çiftin boşanma kararı aldığı haberini geçen hafta yazmıştım.

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

BUGÜN MASAYA OTURACAKLAR

Türkiye Musevi Cemaati’nin geçici başkanlarından Sami Herman’ın kızı Etel Baler, aldatıldığını öğrenir öğrenmez iki çocuğunu da alarak oturdukları Ethem Pertev Yalısı’nı terk etti ve Çubuklu Vadi Evleri’nde bulunan villaya taşındı.

2 aydır eşinden ayrı yaşayan Etel Hanım, Robert Bey’in barışma çabalarını da karşılıksız bıraktı ve devreye avukatlarını soktu.

Robert Baler ve Etel Baler ile avukatları, bugün çocukların velayeti ve nafaka konularında anlaşmak için masaya oturacak. Eğer anlaşma olmazsa, Etel Hanım çekişmeli boşanma davası açacak.

YALININ AKIBETİ MERAK KONUSU

Çiftin boşanma haberiyle birlikte, uzun süredir yaşadıkları Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti de merak konusu oldu.

Baler ailesine ait olduğu sanılan ve 190 milyon lira fiyat biçilen yalı, aslında New York’taki Joukowsky Aile Vakfı’nın Başkanı Nina Lydia Joukowsky’ye ait.

Baler çifti, İstanbul’un en gözde yalıları arasında yer alan Ethem Pertev Yalısı’nda oturmak için kira ödüyordu ve kontratları da halen devam ediyor.

Dolayısıyla çiftin yalıyı paylaşmaları gibi bir durum söz konusu değil. Yalıyı isteyen taraf, kirasını ödeyerek oturmaya devam edebilecek.

Boğaziçi’nin en dikkat çeken yapılarından biri olan ve “Süslü Yalı” olarak da bilinen Ethem Pertev Yalısı’nın sahibi Nina Lydia Joukowsky’nin kim olduğuna gelince... Kendisi aslında Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim.

AIA Eski Başkanı Martha Sharp Joukowsky ile Brown Üniversitesi eski Şansölyesi Artemis Joukowsky’nin kızları olan Nina Lydia Joukowsky, 1987’de Washington Basın Ataşesi Ertuğrul Köprülü ve Beyaz Saray’daki ilk Türk gazeteci merhum Tuna Köprülü’nün oğulları Murat Nafiz Köprülü’yle New York’ta evlenmişti.

Nina Hanım’ın İstanbul’la tanışması bu evlilik sayesinde oldu. 10 yıl önce boşandığı Murat Köprülü’yle evliliği döneminde sık sık İstanbul’a gelen Nina Lydia Joukowsky, 160 yıllık Ethem Pertev Yalısı’nı 2000 yılında satın almış.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı!


Geri Dön