27 / 04 / 2024

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''Eskişehir, Kırım ve Balkanlar’dan aldığı göçlerin etkisi ile farklı kültürlerin iç içe geçtiği, oldukça zengin kültürel mirasa sahip bir şehirdir. Bu kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması için, Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı tarafından Eti Şirketler Grubu sponsorluğunda başlatılan, Türkiye’nin ilk göç müzesi olma özelliğini taşıyacak “ETİ Şehir ve Göç Müzesi” proje son derece anlamlı bir projedir. Ancak, 17 Haziran 2015 tarihinde temeli atılarak inşaatı tamamlanan Eskişehir’in ve Türkiye’nin kültürel ve turizm yaşamına katkı sağlayacak müze, halen hizmete girmemiştir. İçerisinde “Göç Kütüphanesi”, “Araştırma Merkezi” ve atölyelerin olacağı belirtilen müzenin hizmete giriş tarihi ile ilgili Eskişehir kamuoyunu bilgilenmesi için sorularımızın cevaplandırılmasını talep etmekteyim'' diye konuştu.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün soruları:
1. ETİ Şirketler Grubu’nun sponsorluğunu yaptığı “ETİ Şehir ve Göç Müzesi” açılış tarihi Bakanlığınız tarafından belirlenmiş midir?

2. Dış ve iç düzenlemesi tamamlanmış durumda olan müzenin geçen 4 yıla rağmen hizmete girmemesinin sebebi nedir?

3. 2015 yılında Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı bünyesinde gerçekleşen proje bugün hangi kurum tarafından yürütülmektedir ve müze binası hangi kuruma aittir?


Geri Dön