26 / 04 / 2024

Etimesgut Belediyesi'nden Yapracık'a yatırım hamlesi!

Etimesgut Belediyesi'nden Yapracık'a yatırım hamlesi!

Etimesgut Belediyesi, 15 bin yeni toplu konutun bulunduğu Yapracık Mahallesi’ne 2 park yaptı, 3 yeni parkın yapımına başladı. Mahalleye kapalı pazar yeri ve zabıta noktası inşa edilecek.




Etimesgut Belediyesi, 15 bin yeni toplu konutun bulunduğu Yapracık Mahallesi’ne 2 park yaptı, 3 yeni parkın yapımına başladı. Mahalleye kapalı pazar yeri ve zabıta noktası inşa edilecek. Sağlık Bakanlığı ve SGK ile görüşmelerin ardından Aile Sağlığı Merkezi kurulacak. Binlerce vatandaşın mağduriyeti giderilecek.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Turkuaz ve Yapracık  TOKİ  Konutları’nın yer aldığı, ilçenin yoğun nüfuslu yeni yerleşim alanlarından Yapracık Mahallesi’nde yatırım hamlesi başlattı. 29 Mart seçiminden sonra Etimesgut’a bağlanan mahalleye yeni taşınan binlerce Etimesgutlu’nun ihtiyaç duyduğu hizmetlerin acil olarak karşılanması için gerekli çalışmalar hızla tamamlanıyor.  Bu kapsamda mahallede 2 parkın yapımı tamamlandı, 3 parkın daha yapımına başlanarak yılsonuna kadar tamamlanması planlandı. Mahalle sakinlerinden gelen talebi göz önünde bulunduran Etimesgut Belediyesi, mahalleye modern bir kapalı pazar yeri inşa etmek için de çalışma başlattı. İhale sürecinin ardından pazaryeri için ilk kazma vurulacak. Pazaryerinin yanı sıra mahalleye zabıta noktası kurulacak. Etimesgut Belediyesi, görev alanı dışındaki konularda da ilgili kurumlarla istişare ve işbirliği yaparak sorunlara çözüm arıyor. 15 bin konutun bulunduğu mahallede sağlık hizmetlerinin eksikliği dikkat önemli bir sorun. Etimesgut Belediyesi bu konuyu da Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yaparak çözmeyi hedefliyor. Mahalle’ye öncelikle Aile Sağlığı Merkezi açılması için çalışmalar devam ediyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 29 Mart seçimlerinin ardından bağlanan yeni mahallelerin ihtiyaçlarının süratle tamamlandığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Eski mahallemiz Yapracık Mahallesi ile yeni mahallelerimizden Aşağı Yurtçu ve Yukarı Yurtçu mahallelerimizin yararlanacağı hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bu mahallelerimizde toplu konutlar inşa edildi, binlerce vatandaşımız buraya taşındı. Ancak ne yazık ki hemşehrilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar yapılamamıştır. Belediye olarak diğer mahallelerimize yaptığımız hizmet ve yatırımları bu mahallelerimize de yapıyoruz. Yeni parklar inşa ettik, etmeye devam ediyoruz. İnşallah bu bölgemize Pazar yeri ve zabıta noktası kazandıracağız. Yine büyük bir ihtiyaç olan Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımı için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki süreçte yeni sosyal ve kültürel tesisler yaparak, mevcut belediye hizmetlerimizi bu yeni yaşam alanlarında da etkili biçimde sağlayarak mahallelerimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz”


Son Söz


Geri Dön