11 / 05 / 2024

Etstur butik otellere de 9 taksitlik tatil kampanyası uygulayacak!

Etstur butik otellere de 9 taksitlik tatil kampanyası uygulayacak!

Etstur Online Ürün Müdürü Arzu Topuzdağ ve Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, şirketin yeni yapılanması hakkında bilgi verdi.



Etstur, bünyesine butik, aile otelleri ve şehir otellerini de ekledi. ETS böylece işadamları ve gezginlere de hitap edecek toplam 2500 otele ulaştı. Bu konaklamalar, tatil otelciliğinde olduğu gibi 9 taksitle ödenebilecek.





İşadamı ve gezginler Etstur; tatil köyleri, lüks 5 yıldızlı oteller dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini de bünyesine kattı. İşadamı ve gezginler yurtiçindeki 2500 otelin bügüerine online olarak Etstur'un internet adresinden ya da Etstur'un 170 ofisinden ulaşarak, rezervasyon yaptırabüecek. Bu otellerde konaklayanlar tatü otellerinde olduğu gibi konaklama ücretlerini 9 taksitle ödeyebilecek. 


175 bin rezervasyon Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, şehir otelleri ve butik otellerin online platformu için 2.5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Tatil otelciliğinde ilk sıradayız. Şehir otelleri pazarıyla sadece tatil değil, iş gezilerinde de akla gelen seyahat kanalı olacağız. İki aylık çalışma sonucu oluşturulan şehir ve butik oteller platformunda bu yü 175 bin rezervasyon hedefliyoruz" dedi. 



İlk sırada Kemer var Avantajlı tatil için Mayıs ayının önemli ve son fırsat. olduğunu belirten Suat Özbek, "Etstur Nisan'da önceki yüa oranla kişi sayısında yüzde 51 artış yakaladı" dedi. Sezon sonunda yüzde 40 artışa ulaşacaklarını öngördüklerini ifade eden Suat Özbek, 1 müyon misafir sayısmı yakalayacaklarını belirtti. Özbek, erken rezervasyonda en çok Kemer, Seferihisar, Didim ve Marmaris'in tercih edüdiğini söyledi. 





Fiyat yüzde 15 düştü

Suat Özbek, Rus pazarındaki daralma nedeniyle fiyatların bu yıl yüzde 15 daha düşük olduğunu söyledi. İç pazarda talebin ağırlıklı Ramazan Bayramı ve sonrasında olduğunu belirten Suat Özbek, "Nisan, Mayıs ve Haziran ayları geçen yılın gerisinde. Sektör bu eksiği sezonun kalan döneminde kapatabilir mi göreceğiz. 

Talebin Temmuz-Ağustos ve Eylül'e yığılması bu dönemlerde doluluk sorunu yaşayacağımızın göstergesi" diye konuştu. 



Konaklama sayısı önemli 

Dış pazarın oluşturduğu açığı sadece iç pazarla kapatmaya çalışmanın mümkün olamayacağına dikkat çeken Suat Özbek, yabancıların minimum 8-12 gece ortalama konaklamalarla geldiğini ama Etstur olarak iç pazarda ancak 5.2-5.5 gecelemeleri yeni yakalayabildiklerini belirtti. Gelen kişi sayısı kadar konaklama süresinin de önemini vurgulayan Özbek, "Bu sezon bir şekilde bitecek ama gelecek yıllar bu konuda çalışmalar yapılmalı" dedi. 



Posta


Geri Dön