20 / 04 / 2024

Euro tam altı ay sonra şaha kalktı! Döviz piyasasında neler oluyor?

Euro tam altı ay sonra şaha kalktı! Döviz piyasasında neler oluyor?

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımına gitmesi, uzmanların faiz artırımının devam edeceğini belirtmelerinin dolara olan küresel talebi geri çekmesi nedeniyle euro, dolar karşısında altı ayın en fazla değerini kazandı.



Euro, dolar karşısında Mart ayından buyana en iddialı tırmanışını gerçekleştirdi. Tam 19 Avrupa ülkesinin ortak para birimi olan euro, yüzde 1,6 kadar yükselerek son 6 ayın zirvesi olan 1.0198 dolara çıktı.

STERLİN KARŞISINDA 20 AYIN ZİRVESİNİ YAŞADI

Sterlin karşısında da değer kazanan euro, 87,22 peniye yükseldi, bu da analizler de Şubat 2021'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldiğini gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası, rekor seviyedeki tüketici fiyat artışını durdurmak için geçen hafta eşi benzeri görülmemiş şekilde bir 75 baz puan artırımına gitmişti.

EURO’YA DESTEK VEREN SÖYLEMLER

Enflasyon aynı kalsa dahi Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) daha fazla adım atması ve değişikliğe gitmesi gerektiğini söyleyen Bundesbank Başkanı Joachim Nagel’in şahin söylemleri Euro’ya destek verdi.

Euro tam altı ay sonra şaha kalktı! Döviz piyasasında neler oluyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön