27 / 04 / 2024

Euro ve dolar alacaklara şok! Hangi para birimine yatırım yapmalı? Euro, dolar ne olacak? Bu rakamlara bakmadan almayın!

Euro ve dolar alacaklara şok! Hangi para birimine yatırım yapmalı? Euro, dolar ne olacak? Bu rakamlara bakmadan almayın!

Son günlerde piyasalarda olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Peki Euro'ya mı dolara mı yatırım yapmak daha mantıklı? Hangi para birimine yatırım yapılmalı? Euro ve dolar ne olacak? İşte merak edilen o soruların cevapları...



Son günlerde piyasalarda olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Başta petrol ve altın olmak üzere emtia fiyatlarında büyük dalgalanmalar kaydedilirken, Euro/dolar paritesi 20 senenin en düşük seviyesine ulaştı. Makro ekonomi tarafında da ABD, Almanya gibi gelişmekte olan ülkeler dahil herkes enflasyonla topyekün mücadeleye başlamış halde. ABD Merkez Bankası (Fed) mart ayı toplantısında 25 baz puanlık yükselişle, 2018 yılından bu güne ilk defa faiz artırımına giderken, mayıs toplantısında 50 baz puan ile 2000 yılından bu yana en hızlı faiz artışına imza atmıştı. Haziran ayı toplantısında ise Fed, 75 baz puanlık artışla 1994'ten bu güne bir seferde yaptığı en hızlı faiz artışı ile politika faizini yüzde 1.50- 1.75 aralığına ulaştırmıştı. 

Euro ve dolar alacaklara şok! Hangi para birimine yatırım yapmalı? Euro, dolar ne olacak? Bu rakamlara bakmadan almayın! 

Fed'in parasal genişlemede de frene bastığı bu süreçte Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) özellikle faiz artırımı konusunda adım atmakta yavaşlaması da dolar ile Euro arasındaki makasın dolar lehine kapanmasını sağladı. Rus ve Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu emtia fiyatlarındaki yükseliş ve gaz tedarikinde ortaya çıkan sorunların yanı sıra Almanya ekonomisinin uzun yıllar sonra cari açık vermesi ve İtalya’daki siyasi durum, Euro’nun güç kaybetmesini sağlayan diğer gerekçelerden oldu. 

Peki Euro'ya mı dolara mı yatırım yapmak daha mantıklı? Hangi para birimine yatırım yapılmalı? Euro ve dolar ne olacak? İşte merak edilen o soruların cevapları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön