27 / 04 / 2024

Euro'da son dakika şoku! Euro'yu fırlatacak o haber şimdi geldi!

Euro'da son dakika şoku! Euro'yu fırlatacak o haber şimdi geldi!

Avrupa Merkez Bankası'nın üyeleri arasında yer alan Ignazio Visco, bankanın önümüzdeki Temmuz ayında faiz artışına kademeli şekilde başlayabileceğini açıkladı.



Aynı zamanda İtalya Merkez Bankası Başkanı olan ve Yönetim Konseyi'nin güvercin isimleri arasında yer alan Visco Bloomberg Televizyonuna verdiği mülakatta gelecek aylarda faiz artışı olacağını ve artışların kademeli olacağına değindi.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre Haziran ayının varlık alım programını bitirmek için erken olacağına değinen Visco "Program bittikten sonra harekete geçeceğiz. Bu da temmuz olabilir" şeklinde konuştu.

Euro da son dakika şoku! Euro yu fırlatacak o haber şimdi geldi!

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri rekor yüksek seyreden enflasyon konusunda alarma geçerken Temmuz'da faiz artışına dair güçlü sinyaller de geliyor. Avrupa Merkez Bankası üyesi Klaas Knot enflasyon kötüleşirse 50 baz puanlık artışın da masada olacağını kaydetmişti.  Diğer bir Yönetim Konseyi Üyesi olan Martins Kazaks bankanın enflasyon riskleri sebebiyle Temmuz 2022'DE ilk faiz artışını yapabileceği mesajı vermişti.

Visco 2014 yı bu yana negatif bölgede olan mevduat faizine dair "Artık negatif alandan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Kademeli faiz artışıyla piyasada harekete neden olmadan artış yapmamız anlamına gelecek" dedi.

Euro dolara karşı savaşıyor, şimdi 17 liranın kapısına dayandı! 20 Mayıs 2022 euroda son dakika gelişmeleri...

1 Euro kaç TL? 19 Mayıs 2022 1 euro kuru ne kadar? Euro piyasasında son durum ne?

Altının gölgesinden çıkan gümüş nereye gidiyor? Gümüş fiyatlarındaki son durumu uzmanlar yorumladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön