19 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Banka kredisi ile ev almak istemeyen vatandaşlar faizsiz ev nasıl alınır sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, faizsiz ev nasıl alınır? İşte detaylar...



Faiz ödemeden ev alma imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar faizsiz ev almak için koşulları araştırıyor. Takvim'de yer alan habere göre; İstanbul ve Türkiye'nin birçok yerinden konut sahibi olabilir, hayallerinizdeki konforlu eve sahip olabilirsiniz. Size sunulacak seçenekler ve ödeme kolaylıklarıyla sadece bir başvuruyla bütçenize göre ev imkanları sunulacak, ödeme planı hazırlanarak kısa zamanda evinizi teslim almanız sağlanacaktır. Faizsiz konut ve araç sistemi olarak da bilinen Tasarruf Finansman Sistemi'ne ilişkin beklenen kanun yürürlüğe girdi. Bunun üzerine 35 şirket, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte o şirketler...

 Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Birevim ve Çözüm Tasarruf da Birevim markası altında birleşme sağladı.  Birlikbirikim Gayrimenkul ve Gelecek Tasarruf Gelecek Tasarruf çatısında bir araya geldi. 

Destekevim ve Güvence Tasarruf ise Destekevim Gayrimenkul olarak intibak başvurusunda bulundu. Tasarruf finansman şirketlerinin BDDK'ya intibak için verilen 1 aylık başvuru süresi dolarken şirketler, 6 ay boyunca incelenecek ve başvurular sonuçlanacak.

BDDK'nın süreyi 6 ay daha uzatma hakkına sahip. İntibak süresine başvuruda bulunmayan ve faaliyete devam eden şirketler hakkında da "İzinsiz faaliyette bulunmak" suçundan işlem yapılacak.

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Vatandaşların mağduriyetinin önüne geçme hedefiyle intibak başvurusunda bulunan şirketler arasında yer almayan gerçek ve tüzel kişilere itibar etmemesi uyarısında bulunulan BDDK yetkilileri, bu kapsamdaki eylemleri gerçekleştirenlerin BDDK veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmesi konusunda uyardı. 

Yetkililer ayrıca, tasarruf finansman şirketlerine yapılan ödemelerin kamusal bir güvence altına alınmadığı, mevduat gibi değerlendirilmemesi gerekildiğini, sadece gözetim ve denetimin BDDK'da olacağı hususunda vatandaşları uyardı.

"ARTIK HEPİMİZ DEVLETİMİZİN KONTROL VE DENETİMİNDEYİZ" 

Türkiye Yapı Tasarruf Finansman Derneği Kurucu Genel Başkanı Serdar Kolo tarafından yapılan açıklamada, sektörün gerçek dışı vaatler ve haksız rekabetten bu yasa sayesinde kurtulacağı dile getirdi.

Kolo, "Özellikle geçtiğimiz yıl yoğun olmakla birlikte, firma sayılarının düzensiz olarak artışı sonrası bazı yapılarda müşteri mağduriyetleri görülmeye başlandı. Sonuçta BDDK, yasanın çıkarılmasına öncülük etti. Artık hepimiz devletimizin kontrolü ve denetiminde, regülasyona tabi şirketler gibi rekabet edeceğiz" şeklinde konuştu. Birevim, tasarruf finansmanı sektörünün yeni nesil şirketlerinden Çözüm Tasarruf'u satın aldı.

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Tasarruf finansmanı yöntemiyle Türkiye'de yeni bir dönemi başlattıklarını belirten Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, "Çözüm Tasarruf'u bünyemize katarak şube ve çalışan sayısıyla da lider konuma ulaştık. Sektörün en büyük ve en güçlü firması olarak 2 bine yakın çalışanımızla, 137 sabit ve 16 mobil şubede hizmet veriyoruz" dedi.

İşte başvuru yapan şirketler: 

UMUTEVİM
FUZUL GAYRİMENKUL
EMİNEVİM
KATILIMEVİM
MESKENFİNANS
KUMBARAEVİM
BİRİKİMEVİM
İMECE YATIRIM
YENİEVİM
FİNANSEVİM
FİNALEVİM
YAŞAMEVİM
ÖNCEEVİM
TASARRUF GAYRİMENKUL
İHTİYAÇEVİM
GERÇEKEVİM
HEDEFEVİM
İKİZLEREVİM
DEĞER TASARRUF
NAREVİM
MOREVİM
SİNPAŞ YAPI
DOĞRUEVİM
İSTEKEVİM (VARLIKEVİM)
VARLIKEVİM (VARLIKEVİM)
İKTİSATEVİM (İKTİSATEVİM)
PAMUKEVİM (İKTİSATEVİM)
VİZYONEVİM (İKTİSATEVİM)
EZOGELİN (İKTİSATEVİM)
BİREVİM (BİREVİM)
ÇÖZÜM TASARRUF (BİREVİM)
BİRLİKB BİRİKİM (GELECEK TASARRUF)
GELECEK TASARRUF (GELECEK TASARRUF)
DESTEKEVİM (DESTEKEVİM)
GÜVENCE TASARRUF (DESTEKEVİM)

Faizsiz finansman sektöründe intibak süreci başladı!


Geri Dön