23 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığı başladı: Ucuz ilanlara kanmayın!

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığı başladı: Ucuz ilanlara kanmayın!

Ucuz ilanlarla gayrimenkul dolandırıcılığı yeniden gündeme geldi. Ev satın almak isteyenler sahte emlakçıların radarına girdi. Peki ev alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekiyor? Sahte emlakçıların tuzağına düşmemek için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca vatandaş gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışların ardından ucuz ev ve arsa araöaya başladı. Bu arayış dolandırıcıların dikkatini çekerken, internet üzerinden ev arayanlar kapora verdikten sonra dolandırılmaya başlandı. 

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığı başladı: Ucuz ilanlara kanmayın!

CNN Türk'te yer alan habere göre; Gayrimenkul Avukatı Tarkan Erdal, konuyla ilgili açıklamasında "Bunun cezası var, kanun bunu düzenlemiş. Bu dolandırıcılık suçu. Hatta nitelikli hali 3 ila 10 yıl arasında değişir. Bir de 5 bin lira adli para cezası var" ifadelerini kullandı.

Tarkan Erdal, gayrimenkul alacakları uyararak, "Gerçek ilan güvenilir ilan sitelerinden bakıp neye göre, nasıl ilan diye bakılmalı ve kapora tamamen inandıktan sonra verilmeli" şeklinde konuştu. 

Kira artışındaki sınır Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! İndirim geliyor mu? Opet, PO, Total, Shell ve BP 13 Haziran 2022 fiyat listesi

Emekli ikramiyelerinde son dakika! Emekli ikramiyesinin yatacağı tarihi hemen öğrenin! İkramiye işte bu tarihte yatacak!


Geri Dön