19 / 04 / 2024

Ev alacaklara devletten büyük müjde!

Ev alacaklara devletten büyük müjde!

Ev alacak vatandaşlar için kredi faiz oranları artmaya başladı. Ev almanın hayalini kuranlara devletten karşılıksız müjde geldi...



İlk defa ev sahibi olacak ve kirada oturan vatandaşlarımıza güzel haberler gelmeye devam ediyor. Devletten 30 bin lira hibe para desteği almak isteyen kişiler ilk olarak konut hesabı olan bankalar üzerinden şahsen başvuruda bulunacak ve hesap açacak. 3 sene boyunca aylık düzenli olmak şartı ile para biriktirecek. Biriken paraya karşılık konut teşviki verilecek. Bu destek alımlarında sistemin nasıl işlediğine ilişkin detayları ve vatandaşların destek alabilmeleri için yapmaları gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu desteğin tutarı birikim tutarına ve sürecine bağlı olarak yükselir. Konut hesabıyla 30 bin TL destek almak isteyenler için ise sistem şu şekilde işliyor.

NASIL KONUT HESABI AÇILIR?

Takvim'de yer alan habere göre; günümüzde kamu bankalarının yanı sıra çok sayıda özel bankanın da konut hesabı hizmeti bulunmakta olup kimlik belgeniz ile size en yakın banka şubesini ziyaret etmeniz yeterlidir. Bu noktada hesabınıza tek seferlik para yatırma hakkınızı kullanarak bir kerelik toplu para yatırmanıza sınırlar dahilinde izin verilir. Ardından aylık belirlediğiniz tutarlarda düzenli ödeme yaparak birikim yapabilirsiniz. Belirlenen süre sonunda yapmış olduğunuz birikim tutarına göre devletten yukarıda yazılı olan rakamlar dahilinde konut hesabı katkısı alabilirsiniz.

EV ALACAKLARA KARŞILIKSIZ 30 BİN TL DESTEK

Ev alma planlamasını uzun bir dönem için yapan vatandaşlar bankalardan konut hesabı açabilirler.Konut hesabı açan ve düzenli birikim yapan vatandaşlar 30 bin TL hibe destek alırlar. Bu desteğin tutarı birikim tutarına ve sürecine bağlı olarak yükselir. Konut hesabıyla 30 bin TL destek almak isteyenler için ise sistem şu şekilde işliyor.

Vatandaşlar herhangi bir bankadan kendilerine bir konut hesabı açıyorlar. Bu konut hesabına düzenli para birikimi yapacaklarını vaat ediyorlar. Bu hesaba aylık, 3 aylık veya 6 aylık dönemlerde belirli tutarlarda para yatıran vatandaşlar bu parayı da kullanmıyorlar. (Belli oranda ve tutarda kullanma hakkı bulunuyor) Bu şekilde en az 36 ay en fazla ise 60 ay birikim yapanlara karşılıksız devlet desteği sağlanıyor.

Konut Hesabında Birikim Süreci ve Tutarı

Konut hesabında en az 48-59 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı yüzde 18 - Azami Katkı Tutarı 26 bin 645 TL

Konut hesabında en az 60 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı yüzde 25 - Azami Katkı Tutarı 28 Bin 548 TL

Konut hesabında en az 36-47 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı yüzde 15 - Azami Katkı Tutarı 24 bin 741 TL

KONUT HESABI NEDİR?

Konut hesabı, vatandaşların uzun vadeli birikim yapmalarını sağlayan ve gerekli şartların sağlanmasıyla birlikte Devlet katkısının da birikime eklendiği bir tasarrufa teşvik çalışmasıdır. Konut hesabı, yurt içinde ilk ve tek konut satın almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirildi.

DEVLET KATKISI NEDİR?

Ödemelerini 3 yıl boyunca düzenli olarak para yatırma ve çekme limitine uygun şekilde tamamlayan vatandaşlar, konut edinimi tarihinden itibaren altı ay içerisinde banka şubesine giderek konut tapusu ile başvurabiliyor. Banka ilk on iş günü içinde isteği Bakanlığa iletiyor ve Bakanlığın uygun bulması durumunda Devlet Katkısı tutarı hesaba aktarılıyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN  TOKİ  BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ başvuruları artık Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası yanı sıra e-devlet üzerinden de yapılmaktadır. PTT'den alacağınız e-Devlet şifresi ile 2020 TOKİ başvurularının nasıl yapılacağını resimli bir şekilde sizlere anlattık. Adımları izleyerek sizler de bankalarda sıra beklemeden hemen TOKİ başvuru işleminizi emekli, engelli yada şehit yakını veya gazi dahi olsanız gerçekleştirebilirsiniz.

İlk kez konut alacaklara devletten 30 bin TL’lik hibe!

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

Konut kredisi çekecekler dikkat! Devletten geri ödemesiz destek!


Geri Dön