25 / 04 / 2024

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç, hayalindeki eve kavuşmak isteyenler için önemli tavsiyeler verdi. İşte ev almak isteyen herkesi ilgilendiren o tavsiyeler...



Büyük yatırımlarla alınan, belki de bir ömür birikim yapılarak alınan evleri seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar yer alıyor. Hayalinizdeki evi alırken, tapu kaydından ruhsatına, ipotek durumundan cephesine kadar birçok konunun masaya yatırılması gerekiyor.

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerin merak ettiği hususları Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç açıkladı. Peki ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Evin tapu kaydını, ruhsatını ve deprem riskini mutlaka sorgulayın

Yaptığı açıklamada ev almadan önce Tapu Müdürlüğü’ne gidilmesinin yararlı olacağını kaydeden Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç konuyla ilgili olarak “Böylece satın alınacak evin DASK poliçesini görebilir, vergi borcunun olup olmadığını sorgulayabilir ve iskan ruhsatını inceleyebilirsiniz. Tüm bu hususlar ilerde bir sorunla karşılaşılmaması adına oldukça önemli. İster sıfır bir projeden ister halihazırda satışta olan bir evi satın alırken haciz ve ipotek konusunu da araştırmak gerekir. Çünkü üzerinde ipotek bulunan sıfır daire, müteahhitin borçları nedeniyle yeniden satılabilir.” dedi.

Peki ev alırken başka nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar...


Geri Dön