26 / 04 / 2024

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç, hayalindeki eve kavuşmak isteyenler için önemli tavsiyeler verdi. İşte ev almak isteyen herkesi ilgilendiren o tavsiyeler...



Mutlaka güvendiğiniz şirketleri tercih edin

Satın alınacak olan dairenin güvenilir bir şirketten alındığına emin olunması gerektiğine de değinen Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç, “Bu noktada şirketin daha önce hayata geçirdiği projelerinin detaylı olarak incelenmesinde fayda var. Ayrıca şirket hakkında araştırma yaparak şirket hakkındaki yorumları görebilir ve başladığı projeyi bitirmemiş ya da taahhütlerini yerine getirmeyerek proje sakinlerini mutsuz etmiş şirketlerden uzak durabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Evin cephesi ve gerçek metrekaresi önemli mi?

Alınan dairenin söylenen ve gerçekte olan metrekareleri arasında bir farkın olup olmadığının önemli olduğunu kaydeden Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Tunç, “Bir evin satış brütü, daire brütü, daire net alanı gibi farklı alan tanımlamaları olur. Bu noktada bir sürprizle karşılaşmamak için hangi tanıma göre olan alandan satın alma yapacağınızı iyi anlamalısınız. Dairenizi hangi cephede tercih edeceğiniz de önemli. Güney cepheler sıklıkla tercih edilmekle birlikte yazın fazla güneş alabiliyor. Burada bir cephenin diğerinden daha iyi ya da kötü olmasından ziyade tercihler devreye giriyor.” dedi.

Ev almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Konut alırken bunlara dikkat!

Bulunduğu bölge, evin değerini artırır mı?

Satın alınacak olan konutun, semti, bölgesi ve gelişme potansiyeli gibi konularının önemine de değinen Siltaş Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erdinç Erdinç Tunç sözlerini şu şekilde tamamladı: “Konutun konumu, toplu ulaşım imkanları ve sosyal yaşam alanlarına yakınlığı gibi imkanlar evin değerini de etkiler. Örneğin havalimanına yakın bir eviniz varsa değeri de o yönde artacaktır. Site içinde bir ev almayı planlıyorsanız yönetim planını inceleyerek, ortalama aidat bedelleri ve aidatın içine nelerin dahil olduğunu öğrenmelisiniz. Ev satın alırken tüm bu anlattıklarıma ek olarak daha birçok faktörün bulunduğunu belirtmek isterim. Bu noktada güvenilir kaynaklardan iyi bir araştırma yapılarak ev alınması çok mühim.” 

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kira zammı nasıl hesaplanır?

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?


Geri Dön