25 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?



Yaptığı açıklamalarda gayrimenkulde fiyat artışlarının süreceğini kaydeden Ali Sesli, “İnşaat maliyetlerinin öngörülemeyen biçimde yükseliyor olması nedeniyle yeni yatırımların azalması, piyasada arz sorununu da beraberinde getiriyor. Arz çok azaldı. Artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük sorun. Ayrıca buna yurt dışı alıcıların yoğun ilgisi de eklenince mevcut talebi karşılayamayan sektörde, fiyatların artması kaçınılmaz hale geldi” şeklinde konuştu.

Yine sektörle ilgili yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen KDV indiriminden ziyade konut kredi faizlerinin aşağı çekilmesinin yurt içi alıcıları hareketlendireceğini kaydeden Ali Sesli, yeni bir kentsel dönüşüm atağının inşaat sektörüne can suyu olacağına değindi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Hayata geçirecekleri yeni projelerle ilgili de bazı açıklamalar yapan Ali Sesli, İstanbul Anadolu Yakası Kartal’da yapımına başlayacakları karma projeyle ilgili olarak şunları dile getirdi:  “Projemizi, alternatif kaynaklarla kendi enerjisini üretebilen, enerjisini verimli kullanan, doğal ışıktan maksimum düzeyde yararlanan, yeşil alan yoğunluğuna sahip, atıklarını geri dönüştürebilen bir mimariyle tasarlıyoruz” 

Ali Sesli, inşa hayata geçirecekleri yapıların tamamının aydınlatmasında güneş enerjisinden faydalanacaklarını, teknolojik altyapıyı da yenilenebilir enerji sektöründe 80 yıllık geçmişi olan Fransa merkezli ortaklarının sağlayacağını kaydetti.

 

Konut fiyatlarındaki artışın nedeni yabancıya satış mı?

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek! Sektörü neler bekliyor?

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...


Geri Dön