19 / 04 / 2024

Ev dekorasyonunda sarı modası!

Ev dekorasyonunda sarı modası!

Safran sarısından hardala, bal renginden açık sarıya her tonu asil ve vazgeçilmez. Bu yaz sarının en enerjik tonunu seçin eviniz için. Güneş sizin evinizden doğup batsın..



Bu yazın tartışmasız kraliçesi sarı! Geçtiğimiz günlerde indigo için yazın rengi derken sarıya haksızlık ettiğimi düşünmüştüm. Neden bilmiyorum ama renklere cinsiyet veriyorum zihnimde galiba. İndigo, bu yazın rengi, kesin ama olsa olsa kral olur. Sarı, benim gözümde kraliçe! Her tonuyla, her haliyle... Safran sarısından hardala, bal renginden açık sarıya kadar her tonu, her dokuya uyarlanmış haliyle asil ve vazgeçilmez! Hayatımın hiçbir döneminde sarı ile aramda böyle bir bağ kurulmamıştı. Hatta önceleri gözümde hastalıkla ilintili bir yere sahipti sarı. Sararmak, solmaktan mıdır bilmem, sarının o enerjik etkisini göz ardı etmişim bunca yıldır. Bir anda keşfettim sarıyı. Geçtiğimiz yıl çok güzel bir safran sarısı yastık almamla başladı bu tutku, sonra kıyafetlerime de sirayet etti. Hem de öyle bir sardı ki beni, enerjisinden ben de etkilendim. Bütün kış sarı bir şeyler giymeye çabaladım, elim hep sarıya gitti. Güneşin eksikliğini sarının gücüyle dengeledim. Şimdi bahar geldi ve benim sarı tutkum daha da büyüdü. Her an elim sarıya gidiyor. Her yerde sarının enerjisine ihtiyaç duyuyorum. Siz de sarıyı dekorasyona dahil etmek istiyorsanız artık o fildişi, şampanya, kesekağıdı gibi klasikleşen ve klişeleşen tonlar yerine sizi yansıtan, enerjinizi dışa vuran bir sarı tercih edebilirsiniz. Hayalinizdeki sarıyı uygulamak artık vakayı adiyeden sayılıyor. Beğendiğiniz tişörtün rengini duvarınızda görmek en fazla iki gününüzü alacak bir uygulama. Duvar kağıtları da artık sınır tanımıyor, kendi çizdiğiniz bir deseni bile kağıda uygulatabilir ya da farklı dokulara sahip olan panellerden yararlanabilirsiniz. 


SARI VE KOMBİNASYONLARI 

Dekorasyonda sarı çok az renk ile birlikte kullanıldığında iyi sonuç veriyor. Bunda çok enerjik bir renk olmasının payı yadsınamaz tabii. Yanına gelecek rengin ondan daha baskın olmaması gerekiyor. Bu yüzden de gri, beyaz, kahverengi, yeşil, siyah ve bej tonları ile bir araya geldiğinde güzel olduğunu düşünüyoruz. Yaz aylarında sarıyı vurgulamak, ortaya çıkarmak ve çok yorucu olmasını engellemek için beyazdan yararlanmak akıllıca ama kış geldiğinde gri tonları, siyah ve kahverengiyle de dengelemek mümkün. Bunlar genel geçer kurallar. Ama bir renk var ki sarı kadar baskın bir renk olmasına rağmen sarının en yakın arkadaşı. Mor. En az siyah-beyaz kadar birbirlerine yakışan sarı ve moru dekorasyonda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sarıyı kullanırken belli bir dozda olmasına ve diğer renklerle dengesine dikkat etmek gerekiyor. Salonda güzel ışık alan bir duvarı sarıya boyayabilirsiniz. Ya da karanlık koridorda içinizi ısıtması için sapsarı bir duvar kağıdı ile evinize güneşi davet edebilirsiniz. Sarı, bu yazın kraliçesi ama bugün çok sevdiğiniz sarıyı yarın da çok seveceğinizin bir garantisi yok, bu yüzden rengi için aldığınız eşyaların çok pahalı olmamasına dikkat edin. Evinizi istediğiniz sıklıkta yenilemenize engel olacak harcamalar sizi kısıtlayabilir. Sarıyı duvarda, aksesuvar ya da yastık gibi alanlarda kullanmak daha ekonomik olacaktır. Eski bir sallanan koltuğun döşemesini değiştirmek gerekiyorsa hemen sarıyı aklınıza getirin. Evde sarı devrimi yapmak için daha iyi bir fırsat olamaz. 


YATAK ODASINDA DEĞİL 

Sarı kullanımının çok uygun olmadığı tek yer yatak odası herhalde. Sarı, enerji veren etkisine rağmen asabiyete eğilimli insanlarda sabahları negatif etki yapabiliyormuş. Uzmanlar yatak odasında sarı ve tonlarının kullanımına çok sıcak bakmıyor. 


YENİLİK


1 2 3 koş!


Bahar geldi, dışarda koşup eğlenen çocuklarınıza evde de eğlenceli bir ortam yaratmak için eğlenceli halılar alın. www.ikea.com.tr


TREND


Değiş tonton!


Yan sehpalar çeşitlendi, fonksiyonları arttı. Farklı yerleştirildiğinde farklı fonksiyonlara sahip olan sehpalar bu sezon hayatınızı kolaylaştıracak. www.crateandbarrel.com.tr


Sabah


Geri Dön