26 / 04 / 2024

Ev hayalleri kabusa döndü! Son durum ne?

Ev hayalleri kabusa döndü! Son durum ne?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Evim” ismiyle bilinen faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 21 şirketi sistem dışı bıraktı. Sisteme üye olan vatandaşların ev hayalleri kabusa döndü. Peki son durum ne?



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde faizsiz tasarruf sistemini kaleme aldı. 

İşte Serpil Yılmaz'ın '“Evim” hayali kabusa dönenler' başlıklı yazısı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), “Evim” ismiyle bilinen faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 21 şirketi sistem dışı bıraktı. Yaklaşık 30 bin civarında üyeleri bulunan bu şirketlerin tasfiye sürecini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) sürdürecek. Geriye kalan 6 şirket ilk engelden geçti “intibak incelemesi” sürüyor. 

 Ev hayalleri kabusa döndü! Son durum ne?

★★★

2021 Mart'tan beri sistemde 400 bine yakın üye bulunduğu öngörülüyordu. Toplam “üye sayısı” ve “birikimin” yüzde 90'ı BDDK tarafından 2021 Mart'ta hazırlanan listeye göre ilk üç firmada oldu.

Ardında Fuzul Gayrimenkul ve Birevim (Çözüm Tasarruf ile birleşti) yer alıyordu. İlk üç ve Meskenfinans ile birleşen Katılımevim, Sinpaş Yapı, İmece Yatırım'ın yasal intibak süreci sürüyor. 2021 Mart listesinin 4'üncü sırasında yer alan Finansevim tasfiye edilen şirketler arasında bulunuyor. 

 Ev hayalleri kabusa döndü! Son durum ne?

★★★

Serdar Kolo'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Finansevim, kısa sürede Kolo Holding olarak değişti. Kolo Holding şirketlerinden Focus Invesment, Sermaye Piyasası Kurumu'ndan (SPK) aracı kurum kuruluş izni aldığını duyurdu. BDDK'nın tasfiye yoluna gittiği bir şirketi SPK aracı kurumlar listesine dahil eder mi?

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Faizsiz konut şirketleri mağdurları ne yapmalı?


Geri Dön