27 / 04 / 2024

Ev sahibi olayım derken kiracı olmayın!

Ev sahibi olayım derken kiracı olmayın!

İnşaat sektörü son yıllarda hızla yükseldi. Yükseliş gösteren inşaat sektörü hileleri de beraberinde getiriyor. Daire alırken vatandaşlar bunlara dikkat etmeli. Yüksek aidatlar, kataloglarda satılan dairelerdeki kalitesiz malzeme ve ucuz işçilik vatandaşları düşündürüyor.



Son yıllarda Türkiye inşaat sektöründe hızla büyük değişimler kaydetti. Sıfır daire fiyatları yüksek rakamlara ulaştı. Daire alan vatandaşlar rahat bir nefes alayım derken farklı sorunlarla karşılaşıyor.

Katalogla daire almayın

Milli Gazete’de yer alan habere göre; inşaat firmaları tarafından en sevilen megakent İstanbul'da onlarca proje satışı yapıldı. Firmalar farklı tarzlarla tanıtım yaparken, vatandaşlar  maket veya broşür üzerinden ev satın alıyor. Bu durum ilk bakışta göze hoş gelen daire satın alındıktan sonra oturum zamanı geldiğinde büyük sıkıntılar yaratıyor.

Yeni aldığı eve binlerce TL ödeyen yatırımcıları mutfaktan banyoya kadar birçok sürpriz karşılıyor. Ucuz işçilik ve malzeme kullanan inşaat şirketleri en çok çelik kapı, duşa kabin, mutfak dolabı, kombi ve laminat parkede 3. Sınıf markaları seçiyor.  Bu durumda evin uzun ömürlü kullanım süresi de azalıyor. Şirket ise tapuyu mülk sahibine verdikten sonra sorunlarla ilgilenmiyor.  

Konutlarda asansör ve koridor payı aldatmacası

Uzmanlar, ev satın alınırken müşterilerin daireleri birebir görüp incelemesini daha sonra ödeme yapmaları hakkında tavsiyeler veriyor. Emlak uzmanları dairelerin metrekareleri konusunda yaşanan asansör ve koridor payı aldatmacası karşısında dikkatli olunmasını söylüyor.

Kira öder gibi aidat ödemeyin

Özellikle büyük şehirlerde olan en büyük problem yüksek aidat ücretleri İstanbul,  Ankara  gibi şehirlerdeki bazı önemli lokasyonlarda aidatlar 200 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. İnşaat şirketleri yüksek aidat fiyatlarıyla site yönetimini kendi çalışanlarından seçerek kazançlarını devamlı hale getiriyor. Bu da vatandaşı ev sahibi olayım derken ömür boyu kiracı konumunda kalmasına sebep oluyor.

Konut alırken yapı malzemeleri kalitesine dikkat edin!

Korsan emlakçılara karşı dikkat! Paranız gitmesin!


Geri Dön