29 / 03 / 2024

TOKİ'den 100 bin aileye 'ev sahibi olma' müjdesi!

TOKİ'den 100 bin aileye 'ev sahibi olma' müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 bin aile için ev sahibi olma müjdesi verdi. İşte ön şartsız, kurasız ev için başvuru şartları...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut başvurularını yakından takip ediyor. 2021 yılında vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ, Ocak 2020'de 100 bin aileyi ev sahibi yaptı. Bu yılda binlerce vatandaşı ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ, açık satış başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan gerçekleşiyor.

Takvim'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, TOKİ'den ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara müjdeyi duyurmuştu. 2021 yılında 100 bin dar gelirli aileyi konut sahibi yapacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projelerinin artılacağını söyledi. Peki  TOKİ  ucuz konut başvuruları ne zaman, ön şartsız ve kurasız konut başvuru şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ den 100 bin aileye ev sahibi olma müjdesi!

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

81 ilde bulunan 100 bin kişinin yararlanması beklenen 100 bin sosyal konut projesi için başvuruların ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. 

TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

- Türk vatandaşı olmak,

- Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,

- Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,

- Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

- Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,

- Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır)

UCUZ EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ aracılığıyla konut sahibi olmayı planlayan vatandaşların internet sitesinden açıklanan ilanlara ulaşıp, ilanın başvuru şartlarının incelenmesinin ardından belirlenen peşinat Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırılacak. TOKİ tarafından açıklanan tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvuru yapılması gerekiyor.

TOKİ den 100 bin aileye ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri huzurunda düzenlenecek. TOKİ'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; kura çekili aşamaları şu şekilde:

''1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.''

TOKİ den 100 bin aileye ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ AÇIK SATIŞLARI NASIL YAPILIR?

TOKİ tarafından yapılan açık satış duyurularına başvuru yapanlar başvuru önceliği ile başvuru şartlarını sağlaması durumunda konut sahibi olabiliyor. İlk kez başvuru yapan ve şartları taşıyan vatandaşların ev sahibi olduğu TOKİ açık satış başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan gerçekleşiyor. 

TOKİ'DEN İHALE YÖNTEMİ İLE EV SAHİBİ OLMA

TOKİ binlerce vatandaşı kura olmadan ev sahibi yapıyor. TOKİ'den kurasız konut sahibi nasıl olunur sorusunun yanıtını araştıranlar için TOKİ açıklama yaptı. TOKİ kurasız ev alma fırsatı amacıyla "Açık Artırma Yöntemi" yapacağını duyurdu.

TOKİ'den emekliye 2021 fırsatı!

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman başlayacak?


Geri Dön