20 / 04 / 2024

TOKİ'den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ'den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ dar gelirli, emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlar için konut müjdelerini sıralıyor. İşte TOKİ'den asgari ücretli, dar gelirli, alt gelir grubu ailelere ev sahibi olma şartları ve detayları...



Toplu Konut İdaresi Başlanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ulaşabileceği konutlar üretiyor.  TOKİ  satış yöntemi ile çekilişsiz kurasız satışa sunulan evlerin listesi resmi internet sitesinde yayınlandı. Takvim'de yer alan habere göre; hazırlanan projelerle her yıl on binlerce vatandaşı uygun fiyatlarla konut sahibi oluyor. TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfasından açıklanıyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutlar bulunuyor. Bu durum kurumun açıkladığı satış birimine göre değişiklik gösteriyor. Açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak yayımlanıyor. Ancak talep çok olduğunda bu süre dolmadan satışlar tamamlanıyor.

TOKİ GÜNCEL SATIŞ LİSTESİ

TOKİ den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ GÜNCEL SATIŞ LİSTESİ

TOKİ den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ GÜNCEL SATIŞ LİSTESİ

TOKİ den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

KARABÜK'TE EVLER 414 LİRA TAKSİTLE

TOKİ tarafından 11 adet konut;ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 01 Eylül 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında açık satışa sunulacaktır.

Proje Adı: KARABÜK İLİ EFLANİ İLÇESİ ÇELEBİLER MAHALLESİ 96 ADET KONUT VE 1 ADET 3

DÜKKANLI TİCARET MERKEZİ

Satışa Sunulan Konut Sayısı: 2+1 konut 11 adet

Satış Yönetimi: Açık Satış

Satıcı: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)

Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara

İletişim İnternet: www.toki.gov.tr

İletişim telefon: 444 86 54

Satış tarihleri: 01 Eylül 2020 - 31 Aralık 2020

Satış Yapılacak Banka Şubesi: TC. Ziraat Bankası AŞ. Tüm Şubeler

Temerküz Şube: TC. Ziraat Bankası AŞ. Eflani/Karabük

• Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası
(www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunuluyor.

TOKİ AÇIK SATIŞ NE DEMEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca satışa çıkarılan konutlar farklı kategorilere göre satılıyor. Alt gelir grubu için üretilen ucuz konutlar çok fazla sayıda başvuru aldığı için kuralı oluyor. Ancak bu tip satışlarda bazen yeterli sayıda başvuru olmaması bazen de kurada adı çıkan kişilerin vazgeçmeleri ya da kurada hak kazanmasına rağmen TOKİ alt gelir grubu başvuru şartları için uygun olmamaları gibi nedenlerle başvurları iptal edilebilecek.

İşte elde kalan bu konutlar TOKİ tarafından açık satış yöntemi ile kurasız başvuru önceliğine göre satılmaktadır. Bu konutlar TOKİ'nin internet sitesinden ilan edilmekte olup ev başvurusu projelere göre Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden konut peşinatı ile şahsen yapılmaktadır.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde yapılacak.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri seçilecek.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacak.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş gününün ardından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatlarının belirlenmesinin ardından İdare tarfından belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecek.

İhalenin ardından konut sayılarında azalması halinde konut belirleme kurasıyla beraber ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve açıklanacağı tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerinde bulunabilecek.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgelerle beraber ilan edilen tarihlerde ibraz edip başvuru şartlarına sahip oldukları ortaya çıkacak.

TOKİ AÇIK SATIŞ DUYURULARI

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfası üzerinden duyuruyor.
Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışı yapılan konutlar bulunuyor. Bu durum kurumun açıkladığı satış birimine göre değişiklik gösteriyor. Açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak yayımlanıyor. Ancak talep çok olduğunda bu süre dolmadan satışları tamamlanıyor.

Açık satş duyurularında vatandaşlar konutları başvuru önceliği kapsamında alınıyor. İlk başvuru yapan vatandaş konutun sahibi oluyor. Satışlar Ziraat Bankası ve Halkbank aracılığıyla yapılıyor. Projenin durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 25 arasında peşinat ödemesi yapılır. Geri kalan tutar ise işyerleri için 60 ay, konutlar için ise 240 aya göre vadelendirilebiliyor.

TOKİ Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan konutlara ise vatandaşlar ihalenin düzenlenmeden önce başvuruda bulunup ihale düzenlenir. İhalede satılan evlere en yüksek teklifi veren vatandaşlar evleri alabiliyor.

TOKİ'den Ağustos ayı daire fırsatları!

TOKİ'nin hangi şehirlerde konut satışı var?


Geri Dön