26 / 04 / 2024

TOKİ'den asgari ücretliye büyük fırsat!

TOKİ'den asgari ücretliye büyük fırsat!

TOKİ'den asgari ücretli ve dar gelirliye fırsat üstüne fırsat geliyor. TOKİ dar gelirli vatadaşları 339 lira taksitle ev sahibi yapıyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen konutlarla her yıl on binlerce vatandaş ev sahibi oluyor. Dar ve orta gelirli vatandaşlara hitap eden TOKİ'den ev sahibi olmak artık daha da kolaylaştı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygun fiyatlarla  TOKİ  tarafından satışa sunulan konutlar vatandaşlar tarafından yakından araştırılıyor. Son olarak yakın bir süreçte 50 bin konut projesi kuraları çekilip listelerde bulunan isimler açıklanmıştı.

TOKİ Ekim ucuz konut ilanları yayınlandı. Konutlar 10 bin peşinatla 360 TL taksitle alınabilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli konut satışı yapılacak. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 olarak değişiklik gösteriyor. Ödenen peşinata göre vade de uzayabiliyor. Vade süreleri de projeye göre 96, 108, 120, 180, 216 ve 240 ay oluyor.

TOKİ ONLARA AYRICALIK SUNUYOR

TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor. Ayrıca emekli maaşı ve geliri aylık net 3200 lirayı geçmeyenler TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı konutlardan faydalanabiliyor. Pek çok ilde alt gelir grubu için daire satış bulunuyor. Ayrıca Türkiye Emekliler Derneği de ucuz ev projeleri geliştiriyor.

AKRABAYA 1384 LİRA

Hasta ve yaşlı olduğu için rapor alıp bakıma muhtaç olduğu belirlenen kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara, evde bakım aylığı veriliyor. Bu ödeme aylık 1384 liraya yükseldi. Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil bakana veriliyor. Başvurular 'Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne veya varsa ilçe müdürlüklerine yapılıyor. Bu maaş için hanedeki kişi başına gelirin 1219 lirayı aşmaması gerekiyor. 

TOKİ EKİM AYI UCUZ EV İLANLARI

TOKİ den asgari ücretliye büyük fırsat!

TOKİ den asgari ücretliye büyük fırsat!

TOKİ den asgari ücretliye büyük fırsat!

TOKİ'den Ekim ayı fırsatı!

TOKİ'den 7 bin lira peşinatla konut fırsatı!


Geri Dön