19 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Dünyada yaşanan son politik gelişmeler küresel göçü hızlandırdı. Suriyelilerin Türkiye'ye akın etmesiyle başlayan süreç Afganların şimdi de Ukraynalıların gelmesiyle zirveye çıktı. Piyasa uzmanı İslam Memiş, yabancıların Türkiye'deki konut fiyatlarını tekelleştirdiğini açıkladı.



Dünyada son dönemde konut fiyatları aralıksız artmaya devam ediyor. Son 9 aydır konut fiyatları bu yılın mart ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11 arttı. Konut fiyatlarındaki artışın temel nedenleri arasında artan maliyetler nedeniyle konut üretiminin düşmesi ve yabancı ülkelerden Türkiye'ye doğru akan göçün hızlanması olarak gösteriliyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken TOKİ, İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 ilde 186 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa sundu. Arsalar yüzde 25 peşinat ve 36 ay vadeyle yeni sahiplerinin olacak. 

YABANCI GÖÇMENLER KONUT PİYASASINI TEHDİT EDİYOR

Türkiye'ye gelen yabancı bir göçmen 250 bin dolar karşılığında ülkeden vatandaşlık alabiliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş katıldığı bir televizyon programında emlak piyasasında yabancı yatırımcıların tekel oluşturduğunu öne sürdü. 'Dev rant piyasasına' dikkat çekerek yetkilileri bu konuda acil önlem almaya çağırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön