24 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Dünyada yaşanan son politik gelişmeler küresel göçü hızlandırdı. Suriyelilerin Türkiye'ye akın etmesiyle başlayan süreç Afganların şimdi de Ukraynalıların gelmesiyle zirveye çıktı. Piyasa uzmanı İslam Memiş, yabancıların Türkiye'deki konut fiyatlarını tekelleştirdiğini açıkladı.



YABANCI ALDIĞI EVİ ÜSTÜNE KAR KOYARAK SATIYOR

İslam Memiş, genç nüfusun çok olduğu ülkemizde birçok gencin ev alamadığını anlatırken; ''Enflasyon artıyor, maliyetler artıyor. Emlakta bir rant ortaya çıktı. Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcı 250 bin dolar karşılığında bir gayrımenkul alarak vatandaşlık alıoyr. Üstüne diğer maliyetlerini ve kârını da koyarak satıyor. Bütün bunlar emlak fiyatlarını artırıyor. Kendi ülkenizde o sermaye sahiplerine muhtaç kalıyorsunuz. Bunlar beni rahatsız eden problemler.

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

ELİNDE NAKİT OLAN YÜKSELEN FİYATLARA YETİŞEMİYOR

Blok blok daire alıp piyasayı kendileri oluşturup sonra yüksek fiyattan bu evleri Türklere satıyorlar. Sistemde bir eksiklik olduğunu söylüyorum. Bunların tespit edilmesi gerekiyor. Bizim evlatlarımız ev almak, barınmak zorunda. Şu anda elinde nakit olanlar ev almak için bekliyorlar ama fiyatlara yetişemiyorlar. Bu piyasayı kim nasıl belirliyor?'' diye konuştu. 

Memiş ayrıaca "Rekabet Kurumu gibi bir kurum var bu ülkede. Bunun tespit edilmesi gerekiyor. Yabancı yatırımcıya dilediğin gibi yatırım yapabilirsin ama fiyat belirleyemezsin, rant piyasası yapamazsın denmeli. Bu sisteme bir dur denmeli. Bir rant ekonomisi var zaten'' ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön