25 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Ev sahibi olmak isteyene kötü haber! İslam Memiş uyardı: 375 bin lirayı verseniz de ev alamayacaksınız

Dünyada yaşanan son politik gelişmeler küresel göçü hızlandırdı. Suriyelilerin Türkiye'ye akın etmesiyle başlayan süreç Afganların şimdi de Ukraynalıların gelmesiyle zirveye çıktı. Piyasa uzmanı İslam Memiş, yabancıların Türkiye'deki konut fiyatlarını tekelleştirdiğini açıkladı.



ALABİLİYORSANIZ BİR AN EVVEL ALIN

Konut almanın zorlaşacağını belirten Memiş, ''Konut almak istiyorsanız bir an önce almalısınız. Türkiye göç alan bir ülke. Kitlesel göçler artmaya devam edecek. Nüfus artışı demek kiranın artması demek. Döviz vb artışlar da maliyete yansıyacak. Türkiye'nin genç nüfus oranı çok fazla, bu insanlar evlenecek, barınma ihtiyacı olacak, nasıl ev alacak? Bu konular gözden geçirilmeli. İpin ucunu koyuverdiğiniz zaten, bir sistem kuramadıktan sonra bu işler geçecek demekle maalesef geçmiyor. 10 yıl önce bir daire aldım, şimdi bu kadar diye karşılaştırın. Şu anki oturduğunuz dairenin fiyatının 3-4 katına çıkaran sadece dolar kuru değildir, başka problemler vardır'' sözlerini de sarf etti.

"EV SAHİBİ OLMAK HAYAL OLACAK 20 YILLIK KONTRATLAR GELECEK"

İnsanların önümüzdeki yıllarda daimikiracı konumunda yaşamak zorunda kaalcağıan işaret eden İslam Memiş ayrıca ev almanın hayal haline geleceğini söyledi. 

İslam Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:

'Benim tezim şu, ev almak hayal olacak. Herkes 10 yıllık, 20 yıllık kira kontratlarıyla oturmak zorunda kalacak eğer bu rantın önüne geçilmezse. Dışarıdaki adamın gelip burada kural koymasına izin verilmemeli. Son 2 yıldır ev satan, araba satan zarar etti. Yatırım amaçlı ev alınır mı? 20 yıl önce dolar 1,25 lira seviyesinde, bugün 14,75 lira seviyesinde. Maliyet ne dolar? Bu kadar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön