19 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenler acele edin! Faizler yükseliyor!

Ev sahibi olmak isteyenler acele edin! Faizler yükseliyor!

Normalleşme sürecinde başlayan düşük faizli, ödeme ertelemeli ve uzun vadeli krediler ağustos sonu itibariyle sona eriyor. Kamu bankaları, kredi kampanyalarına ara verirken, özel bankalar kredi faizlerini yükseltiyor.



Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyleyerek, bu dönem içerisinde dakikaların bile çok önemli olduğundan bahsetti.

Düşük faizli krediler bitti

Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Normalleşme döneminde ekonominin canlandırılması amacıyla kredi faizleri düşürüldü, ödeme kolaylıkları sağlandı, vade sayıları arttı. Birçok müşterimiz bu kredilerden faydalandı. Ancak artık bu dönemin sonuna geldik” açıklamasında bulundu. 

Faizlerin arttığını söyleyen Başaran, “0,64, 0,74 gibi düşük faizlerden şu an 0,99, 1,14’lere kadar yükseldi. Önümüzdeki günlerde bunun daha da yükselmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Dakikalar bile önemli

Konut sahibi olmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğinden bahseden Başaran, “Örneğin kredi başvurusu yaptınız, eksper iki gün sonra geliyor. Eksper geldiğinde faizler yeniden hesaplanıyor ve krediniz ona göre veriliyor. Bu da günlerin hatta dakikaların bile çok önemli olduğunu gösteriyor” dedi. 

Konut almak için şimdi doğru zaman!


Geri Dön