25 / 04 / 2024

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile sosyal medya başta olmak üzere, internet portalları üzerinden yapılacak taşınır, taşınmaz ile mal ve hizmetlerin alışı, satışı veya kiralanması işlemleri artık Gelir İdaresi Başkanlığına aylık olarak iletilecek.



Yaşanan Mağduriyet Son Bulacak

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, söz konusu düzenlemenin özellikle sahte ilanlar ile gerçek değerleri manipüle eden fırsatçılara geçit verilmeyeceğini ve ek olarak bu sayede vatandaşların mağduriyetinin en aza indirilebileceğini söyledi.

Emlak Piyasaları Ciddi Bir Belirsizlik İçerisine Girdi

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, “Emlak piyasaları son bir kaç yıldır ne yazık ki ciddi bir belirsizlik ve fiyat dengesizliği ile mücadele içindeydi. Bu belirsizlik ve fiyat politikalarındaki tutarsızlık sebebiyle başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm kesimlerin mağduriyeti söz konusuydu. Ancak yeni yapılan düzenleme ile bu sorunların uzun vadede önüne geçileceğini düşünüyoruz” dedi.

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

İlanlar Yayından Kaldırılıyor

Öte yandan düzenleme ile konut fiyatlarında önemli bir oranda düşüş yaşanıyor. Düzenlenmenin yayınlamasından itibaren kısa zaman içerisinde emlak portallarında yer alan ilanların bir çoğu da yayından kaldırıldı.

Editörün Notu: Bu haber 1 Temmuz 2022, saat 22.28'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 972 lira 96 kuruş değerindedir.

İslam Memiş'ten altın ve dolar için büyük uyarı

Selçuk Geçer'den, 'dolar düştü' diye sevinenlere kötü haber

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum


Geri Dön