27 / 04 / 2024

ev kiraları

ev kiraları

Dünya üzerindeki 150 kenti içine dahil olan konut araştırmasında birbirinde farklı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’nin megakenti İstanbul sene içerisinde yüzde 184.9 ile birlikte 150 kent arasında zirvede yerini aldı. İşte detaylar…

Amerika'da kira krizi giderek artıyor!

Amerika'da kira fiyatları her geçen gün daha da yükselmeye devam ediyor. Kiralarını ödemekte zorlanan Amerikan vatandaşları borçlanmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile sosyal medya başta olmak üzere, internet portalları üzerinden yapılacak taşınır, taşınmaz ile mal ve hizmetlerin alışı, satışı veya kiralanması işlemleri artık Gelir İdaresi Başkanlığına aylık olarak iletilecek.

İşte il il Türkiye’de kira ortalamaları! Zirvede sürpriz şehir…

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, illere göre kira ortalamalarını yayınladı.

Ev sahiplerinden kiracıyı evden çıkartmak için yeni taktik! Uzmanlar uyardı: İspatlaması gerekiyor

Türkiye'de yeni konut arzındaki düşüşe rağmen konuta olan talebin artması ev sahiplerinin mevcut kiracıyı evden çıkarmak için ilginç taktiklere başvurmasına neden oluyor. Uzmanlar ise kiracıları uyarıyor: Ev sahibi sizi evden çıkarmak isterse ispatlaması gerekiyor

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

'Akıllı ev' diye kiraladığı ev  gecekondu çıktı!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından sonra kiracılar mağdur olduklarını dile getirmeye başladı. Peki ev kiraları hangi şartlara göre belirleniyor?  İşte detaylar...

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

ev kiraları Haberi

ev kiraları

İngiltere merkezli olan global danışmanlık firması Knight Frank’ın yayımlamış olduğu verilerinden elde edilen detaylara göre, 2022 senesi ikinci çeyrek dilimi içerisinde konut fiyatları endeksi net bir şekilde belli oldu. Türkiye’den İstanbul, Ankara ve İzmir konut fiyat artış oranında zirveyi kaptırmadı. 

150 şehirden yalnız 12’sinde konut fiyatlarında düşüş yaşanırken; Miami (yüzde 34), Halifax (yüzde 30.9), Dallas (yüzde 30.8), Phoenix ise (yüzde 29.7), Tallinn (yüzde 29.5) ve Atlanta (yüzde 26.3) ve Adelaide (yüzde 25.6) ilk üç sıraya takip edip ilk on içerisinde yer alan şehirler olmuş oldu. Türkiye’deki kentlerin zirvede yerini bulmasının en büyük sebebi ise artan enflasyon, inşaat maliyetleri ve tüm bunlar ile birlikte arz eksikliği olarak tespit edildi.

Medya takip kurumu olan Ajans Press, son konut araştırması ve konut satışlarının medya karnesini incelemeye...