26 / 04 / 2024

'Akıllı ev' diye kiraladığı ev  gecekondu çıktı!

'Akıllı ev' diye kiraladığı ev  gecekondu çıktı!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarından sonra kiracılar mağdur olduklarını dile getirmeye başladı. Peki ev kiraları hangi şartlara göre belirleniyor?  İşte detaylar...



Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık, bugünkü yazısında İstanbul'daki kiracıların yaşadıkları sorunlarını kaleme aldı.

 Akıllı ev diye kiraladığı ev  gecekondu çıktı!

Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık'ın bugün kaleme aldığı "Cingöz ev sahipleri yüzünden kiracılar mağdur" başlıklı yazısında kiracıların son zamanlarda yaşadıkları sorunlarına değindi.

İşte Sabah Gazetesi yazarı Tuba Kalçık'in yazısı...

***
İstanbul'da konut problemi bitmeyen bir sorun. Bu durumdan da en çok kiracılar mağdur oluyor ne yazık ki. Özellikle bazı cingöz ev sahipleri yüzünden bu mağduriyet daha da artıyor. Evlerine fahiş zam yapabilmek adına kiracıları çıkarmak isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Geçtiğimiz günlerde bir yakınımın başına geldiği için bu konuyu yazmak istedim. İstanbul'un iyi bir semtinde 'akıllı ev' diye kiraladığı evin, ne yazık ki gecekondu kıvamında çıkması yetmezmiş gibi bir de ev sahibinin türlü mobbing'ine maruz kaldı.

 Akıllı ev diye kiraladığı ev  gecekondu çıktı!

Düşünün kira kontratında olmasına rağmen evin ne elektrik ne ısınma ne de tesisat sistemi doğru düzgün çalışıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, kiracısını çıkarmak için evdeki yapısal sorunları çözmemek için işi yokuşa sürüyor. Bu tam anlamıyla ahlak dışı bir tavır. Birebir şahit olduğum bu durumu kim bilir kaç kişi yaşıyordur İstanbul'da? Kiracı hakları yasalarla güvence altına alınmış olmasına rağmen 'kötü niyetli' ev sahipleri oldukça bu sorun devam edecek. Ev sahipleri ile iş birliği yapan emlakçılara da bir çift sözüm var: Evi kiralarken yasal hakkınız olan komisyonu almayı biliyorsunuz da kiracı mağdur edilirken neden sesiniz çıkmıyor? Kira kontratında imzanız yok diye mi? Yoksa daha fazla komisyon almak için mi göz yumuyorsunuz?

Kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

İstanbul'da konut kiraları uçuşa geçti!

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

En yüksek konut kirası hangi ilçelerde?


Geri Dön