28 / 03 / 2024

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.



İstanbul'un bütün ilçelerinde, hatta bütün Türkiye'de had safhada bir konut sıkıntısı yaşanıyor. İnşaatçılar konuta artan talebin ne kadar inşaat yapılırsa yapılsın göç devam ettiği müddetçe sıkıntı yaşanacağına dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde konut sıkıntısı 7-8 ay önce başladı. Geçen yılın 6’ncı, 7’nci ayından itibaren bu konu gündeme gelmeye başladı. O dönemde yapılan ilk tespit, sıkıntının kentsel dönüşümden kaynaklı olduğuydu. İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında 15 bine yakın bina yıkıldı. Bununla ilgili de 150-200 bine yakın hane halkının bir anda ev arayışı söz konusu oldu. Piyasa buna cevap veremedi. Doğrudan fiyatlar da yükselmeye başladı.

150 BİN KİŞİ EVİNE DÖNEMEDİ

Yeni inşaat yapılmaması, kentsel dönüşümün yavaş gitmesi nedeniyle ev arayışında olan insanların yeniden kendi evine dönmesinde gecikme var. Yıkılan 15 bin binadan açığa çıkan 150 bin hane halkı dışarıda ama kentsel dönüşümde yaşanan bazı sıkıntılar dolayısıyla evlerine dönemiyorlar. Çünkü inşaat yavaş gidiyor ya da hiç yapılmıyor. Bu sebepten bir sıkıntı yaşandı. Yaşanmaya devam ediyor.

 Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön