27 / 04 / 2024

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.



CHP, TBMM'de kiracıların sözleşmeye aykırı yapılan yüksek kira artışlarına karşı korunması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, “Yargıtay’ın çelişkili ve hukuksuz içtihadı karşısında kiracıların yasa yoluyla korunmasına ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.

CHP milletvekili Sibel Özdemir, sözleşmeye aykırı yapılan yüksek kira artışları ve Yargıtay’ın kiracılar aleyhine verdiği kararlara yönelik hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye sundu. Teklifin gerekçesinde şunlar kaydedildi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullar ve hızla artan hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimlerden biri de kiracılardır. Kiraya veren ile kiracı arasındaki en büyük uzlaşmazlıklar da kira bedelinin tespiti noktasında yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak da uzlaşmazlığa konu olan dava sayısı her geçen artmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön